Uzman isimden altın fiyatları için 'tepki yükselişi' yorumu

Uzman isimden altın fiyatları için 'tepki yükselişi' yorumu

Fed'in faiz açıklamalarının ardından geçtiğimiz haftayı son 6 ayın en kötü performansıyla kapatan altın fiyatları yeni haftada da düşüşünü sürdürdü. Geçtiğimiz yıl altın fiyatları tahminleriyle nokta atışı yapan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ons altında kısa vadeli tepki yükselişi beklediğini belirtti. Peki altın fiyatları yükselir mi?

Fed'in geçtiğimiz hafta yaptığı şahin açıklamaları ve mart ayında faiz artırımı sinyalini vermesi, altın fiyatlarındaki gerilemeyi sürdürdü. Ons altın yeni haftaya Ağustos ayından bu yana en kötü performansıyla başlarken, gram altın da küresel altın fiyatlarındaki düşüşleri izledi. Altın fiyatları yükselir mi sorusu gündem olurken, altın ve para piyasalar uzmanı İslam Memiş beklediği destek ve direnç seviyelerini açıkladı.

ALTINDA KISA VADELİ TEPKİ YÜKSELİŞİ

Apara'da canlı yayına katılan uzman isim, yeni haftaya bin 786 dolar seviyesinde başlayan ons altın için, bu hafta bin 800 dolar seviyesine kadar kısa süreli tepki yükselişi beklediğini belirtti.

Şubat ayı için bin 780 dolar seviyesini destek olarak beklediğini belirten Memiş, direnç seviyesi olarak da bin 830 dolar seviyesini açıkladı.

"GÜMÜŞ VE ONS ALTINDA TOPARLANMA BEKLİYORUM"

BTCHaber'deki köşe yazısında da ons altınla birlikte gümüşe de değinin Memiş şu açıklamayı yaptı;

"Altının ve gümüşün ons fiyatında toparlanma görebiliriz.

Altının ons fiyatında önce 1.798 dolar, devamında 1.808 dolar seviyesine kadar yükseliş bekliyor olacağım.

Gümüşün ons fiyatında önce 22,80 devamında 23,40 dolar seviyesini takip edeceğim.

Altının ve gümüşün ons fiyatlarında her ne kadar tepki yükselişi bekliyor olsam da dolar/TL kurunda öngördüğüm gerileme, altın ve gümüşün gram fiyatlarının yükselişinin sınırlı kalmasına neden olabilir."

GRAM ALTININ FİYATI

Dolar/ TL kurundaki dalgalanmalara rağmen küresel altın fiyatlarındaki düşüşü izleyen gram altının gözü yeni haftada da küresel altın fiyatlarındaydı. Gram altın haftanın ilk gününde 777 TL seviyelerinden fiyatlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN