Kritik şubat ayı başladı! İşte uzman isimlerin beklentileri

Kritik şubat ayı başladı! İşte uzman isimlerin beklentileri

Geçtiğimiz kasım ayından sonra 69 bin seviyesinin altına düşen Bitcoin, ocak ayının ortalarından bu yana toparlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay 32 bin dolar seviyesine kadar inen kripto para, hızlı düşüşünü kademeli yükselişlerle düzeltiyor. Peki kripto para piyasasında şubat ayı neden kritik? İşte uzman isimlerin kripto para piyasası için öngörüleri...

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta Fed'in açıklamalarının ardında düşüş eğilimine girdi. Kısa sürede toparlayan kripto para piyasası, Fed öncesi 38 bin dolar seviyelerinde hareket ediyordu. Son bir haftayı toparlayan Bitcoin bugün 38 bin 500 dolar seviyesine kadar ulaşarak, Fed'in şahin açıklamalarının önceki seviyesine kadar geldi. Bitcoin'deki dalgalanmayı izleyen Ethereum ise yeni haftaya 2 bin 546 dolar seviyesinde güne başlamıştı. Ethereum bugün 2 bin 792 dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. Peki kripto para piyasasında yaklaşık 15 gündür devam eden toparlanma süreci devam edecek mi? İşte uzman isimlerin yorumları...

"ŞUBAT AYI KRİTİK"

Hürriyet'e değerlendirme yapan, Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü şubat ayını iki döneme bölerek şu açıklamayı yaptı:

Bu hafta ve şubat ayı genelinin kritik olacağını söyleyebiliriz. Fakat şubat ayını ikiye ayırmamız gerekecek. İlk olarak Başkanlık emri ile ABD’de Hazine Sekreterine devasa yetkiler gelebilir ve ikinci olarak ise SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) tarafından ABD’li bankalara kripto paralarda hizmet vermek için yetki tanımlanabilir.

Fed’in mart ayı toplantısında faiz artıracağı ve bunun 25 baz puan yerine 50 baz puan olacağı beklentileri hem endeks-Bitcoin’i olumsuz etkiliyor hem de bu belirsizlikte spot hacmi düşüyor. Bu nedenle Bitcoin ilk olarak 38 bin dolar seviyesini sonrasında ise 200 günlük basit ortalamasının geçtiği 40 bin 600 dolar seviyesini kırmadan net bir yön işlemine girmek küçük yatırımcı açısından fazla volatil olabilir. Haftalık periyotta Bitcoin alt destek 32 bin 600 dolar seviyesinden geçiyor. Stoplar bu çevrede konularak düşüşler alım yönlü değerlendirilebilir.

İSLAM MEMİŞ: TÜRKİYE SÜRPRİZ BİR KARAR VEREBİLİR

Türkiye’nin sürpriz bir karar verebileceğini ve kripto para piyasasının olumlu olabileceğini belirten altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Türkiye’nin yasakçı bir tutumun aksine” tüm dünyayı şaşırtacak karar gelebileceğini düşünüyor. Uzman, son olarak, kazanç olan yerden her zaman vergi alındığını, bu alanda da vergilendirmenin söz konusu olacağına dikkat çekerken yüzde 40’lık vergi iddialarını “kulaktan dolma bilgiler” olarak nitelendirdi.

Memiş açıklamasına şöyle devam etti:

Bitcoin’i 39.000 dolara yaklaştıran yedi günlük ralli sona erdi. Hafta sonu biterken piyasa yine düştü ve BTC fiyatının 37.000 dolara geri dönmesine neden oldu.

Bitcoin an itibariyle 37 bin 274 dolar seviyesinde bulunuyor. Korku ve Açgözlülük endeksi bir kez daha “Aşırı Korku”ya ulaştığından kripto para piyasası derin panik içinde hareket ettiği belirtilirken gelişmeler takip ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN