Elon Musk şaşırtmadı... Kripto para piyasasını manipüle ederken Bitcoin'e yatırım yapmış

Elon Musk şaşırtmadı... Kripto para piyasasını manipüle ederken Bitcoin'e yatırım yapmış

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) şirketin dijital varlık yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Yapılan açıklamada, piyasa değeri 1.99 milyar dolar olan Bitcoin yatırımı yaptıkları ortaya çıktı.

Forbes dergisine göre dünyanın en zengin iş insanı olan, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın sadece Tesla'da 1.99 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığı ortaya çıktı.

Kripto para piyasasına yaptığı açıklamalarla manipüle eden Musk'ın, Dogecoin desteği herkes tarafından biliniyordu. Son yapılan açıklamaya göre ünlü iş insanı, bir dönem eleştirdiği Bitcoin'e yatırım yapmaya devam etmiş.

Elektrikli araç devi Tesla, yaptığı bildirimde şirketin dijital varlık yatırımlarının, kârlılığına etkilerine dair bilgilendirmede bulundu. Tesla Inc, şirketin 31 Aralık itibarıyla bitcoin varlıklarının piyasa değerinin 1.99 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Tesla, kripto para birimi bitcoine 1.50 milyar dolarlık yatırım yapmış ve geçen yıl kısa bir süreliğine bazı araçların satışında bitcoin ile ödeme yapılabileceğini duyurmuştu.

DOGECOİN KABUL ETMEYE HAZIRLANIYORDU

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, aralık ayında firmanın Dogecoin kabul etmeye hazırlandığını açıklamıştı.

Açıklamadan önce Tesla online mağazasında bazı ürünlerin Dogecoin cinsi fiyatı da yer almaya başladı.

BITCOIN İÇİN ŞARTLAR SUNMUŞTU

Tesla, daha önce Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul edeceğini belirtmiş fakat sonrasında Elon Musk attığı bir tweet ile bu açıklamayı geri çekerek kripto paraların ödeme aracı olarak onaylanması ve belli şartlar sağlanması halinde ileride ödeme aracı olarak kabul edilebileceğini belirtmişti.

Sık sık sosyal medya platformu Twitter aracılığıyla şirket ve kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulunan Musk, 2018’de açılan bir dava sonucu SEC ile anlaşma yaparak atacağı tweetlerin yayımlanmadan önce şirket avukatları tarafından incelenmesini kabul etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN