Kripto para yatırımcıları dikkat! Hindistan'dan yeni karar

Kripto para yatırımcıları dikkat! Hindistan'dan yeni karar

Kripto para piyasasında son dakika gelişmesi yaşandı. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman dijital varlıklara yeşil ışık yakarak, kullanım seviyesi yükseldiği için vergilendirme yapacaklarını duyurdu. Öte yandan Bitcoin uzun süredir devam eden düşüşlerinin ardından, son günlerdeki istikrarlı yükselişine devam ederek güne 38 bin 500 dolar seviyesine ulaşarak başladı.

Kripto para dünyasını hareketlendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman bütçe konuşmasında dijital varlıkların kullanımlarındaki yükselişe değinerek, dijital varlıkların transferinde elde edilen gelirlerden yüzde 30 oranında vergi alınacağını duyurdu.

NİSAN AYINDA KULLANILACAK

Reuters'ta yer alan habere göre, Hindistan’ın merkezi dijital para biriminin de nisanda başlayan mali yıl itibariyle kullanıma sunulacağını duyuran Sitharaman, Hindistan Merkez Bankası’nın kademeli uygulama stratejisi üzerinde çalıştığını belirtti.

BITCOIN VE ETHEREUM'DA SON DURUM

Geçtiğimiz yıl kasım ayında gördüğü en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan gerilemeye başlayan Bitcoin, ocak ayının ortasında gördüğü 32 bin dolarlık seviyeyi toparlamaya başladı. Kademeli bir şekilde ilerleyen Bitcoin, bugün en yüksek 38 bin 500 dolara yükselse de teknik göstergeler bir dirençle karşı karşıya olduğuna işaret ediyor. 20 günlük hareketli ortalamasının altında kalan Bitcoin için analistler, bu seviyelerde konsolide olduğunu açıklıyor.

Öte yandan Bitcoin'i izleyen en yüksek işlem hacmine sahip ikinci kripto para olan Ethereum ise, gün içinde en yüksek 2 bin 792 dolar seviyesine ulaşarak Bitcoin'deki yükselişi takip ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN