Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme! Uzmanlar açıkladı: Yönünü oraya çevirecek!

Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme! Uzmanlar açıkladı: Yönünü oraya çevirecek!

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Türkiye adım adım seçime giderken gözler altın fiyatlarına çevrilmiş durumda. Dün dolar 20 TL'yi görerek rekor kırarken altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Yatırımcılar 'Seçimden sonra altın fiyatları ne kadar olacak? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırıyor. Uzmanlar son dakika olarak açıkladı. Kimse önüne geçemeyecek! Altın yönüne oraya çevirecek.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesi altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Dün dolar kurunun 20 TL'yi görmesinin ardından gram ve çeyrek altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken uzmanlar son dakika olarak uyardı. Altın fiyatlarında beklenmedik tahmin! Yönünü oraya çevirecek. İşte 26 Mayıs 2023 güncel altın fiyatları ve altın yatırımcısının yön değiştirmesine yol açacak altın tahminleri...

Türkiye bu hafta sonunda tekrardan sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından piyasaların nasıl şekilleneceği merak konusu oldu. DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, kritik seçim öncesi altın yatırımcısını uyardı. Seçimden dolayı piyasalarda belirsizliklerin olduğunu belirten Yüksel, altın borcu olanları uyardı.

ALTIN FİYATLARINDA BEKLENMEDİK GELİŞME! UZMAN İSİM UYARDI

Seçimlerle birlikte altın fiyatlarında ani atıkların görülebileceğini belirten Yüksel, şu uyarılarda bulundu:

"Türkiye’deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var. Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50’lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25’e indi"

ghhggh-58.jpg

"AŞIRI DÜŞÜŞLER OLMAYACAK: ELİNİZİ ÇABUK TUTUN"

Vatandaşlar 'Seçim sonrası altın fiyatları ne olur? Altın yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırırken Yüksel merak edilen soruları yanıtladı. Altında kayıpların fazla olmayacağının altını çizen Yüksel, "Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.Seçimden sonra güvenilir ortamın olup olmayacağı yönündeki belirsizliğin altını çok kötü etkileyebileceğine dikkat çeken Yüksel, şunları kaydetti:“Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL’nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler." dedi.

ghhghg-2023-05-26t130958-916.jpg

ALTIN NE KADAR, KAÇ TL? (26 MAYIS 2023 CUMA)

  • GRAM ALTIN FİYATI: Alış 1.250,25 TL, Satış 1.250,48 TL
  • ÇEYREK ALTIN FİYATI: Alış 2.233,00 TL, Satış 2.301,00 TL
  • YARIM ALTIN FİYATI: Alış 4.480,00 TL, Satış 4.643,00 TL
  • TAM ALTIN FİYATI: Alış 9.092,32 TL, Satış 9.328,79 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN