Altın fiyatlarında bu beklenmiyordu! Düşüş için son fırsat: Uzmanlar duyurdu

Altın fiyatlarında bu beklenmiyordu! Düşüş için son fırsat: Uzmanlar duyurdu

Altın piyasasıyla alakalı dikkat çeken bir gelişme ortaya çıktı. İç piyasa, Merkez Bankası'nın bu hafta vereceği faiz kararını merakla beklerken, altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Öte yandan ons altın, geçtiğimiz hafta 3 aylık en düşük seviyesinin ardından yeni hafta Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) açıklamalarını bekliyor. İşte altınla ilgili son durum...

Geçtiğimiz hafta salı günü gram altın 1.499 liraya tırmanarak rekor seviyeye ulaştı. Gram altın, haftayı 1.486 liradan tamamladı. Yeni güne 1.474 TL seviyesinden başlayan gram altın, 09:30 itibarıyla 1.487 TL'ye tırmandı. Gram altın fiyatını belirleyecek olan, perşembe günü TCMB'nin alacağı faiz kararı olacak.

Altın ons başına 1.954 dolar seviyesinde kaldı ve Fed'in şahin tonda yaptığı açıklamalar sonucu üç ayın en düşük seviyelerine yaklaştı.

ÇARPICI DALGALANMALAR OLACAK MI?

ABD'nin resmi tatil nedeniyle metal piyasalarında düşük işlem hacmi bekleniyor. Fed yetkilileri ve özellikle Başkan Jerome Powell'ın hafta sonunda yapacağı konuşma nedeniyle hafta boyunca önemli dalgalanmalar yaşanması öngörülmüyor.

2-001.jpg

ALTIN BASKI ALTINDA

Fed, geçen hafta bir yıldan uzun süre sonra ilk kez faiz artırma döngüsünü durdurmuş olsa da, banka bu yıl en az iki faiz artırımı olasılığına dikkat çekerek altın fiyatlarında toparlanma şansını azaltıyor.

Yüksek faiz oranları, kar sağlamayan varlıkların tutulmasının fırsat maliyetini artırarak altın fiyatları üzerinde baskı yaratıyor. Geçen hafta Fed'in kararının ardından dolar değer kaybederken, altın sınırlı bir destek buldu.

Enflasyonun Merkez Bankası'nın yıllık yüzde 2'lik hedefinin çok üzerinde seyretmesi nedeniyle, piyasalar şu anda Fed'in Temmuz ayında yapacağı 25 baz puanlık bir artışı fiyatlandırıyor.

FED AÇIKLAMALARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Fed Başkanı Powell'ın Kongre'de yapacağı bir ifadenin para politikası hakkında daha fazla bilgi vereceği öngörülürken, birkaç Fed yetkilisinin de hafta boyunca konuşacağı bekleniyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN ÖNEMLİ BİR UYARI GELDİ

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın olası bir faiz artışı durumunda gram altın fiyatlarının 1450 TL'nin altına hatta 1400 TL'ye kadar düşebileceğini belirtti. Memiş, "TL elinde olan, altın borcu olanların, 22 Haziran'ı dikkatle izlemesi gerekiyor.

Bir alım fırsatı daha vereceğini düşünüyorum." dedi. Memiş, gram altında 1600 TL'nin yukarı yönlü aşılmasının ardından 1700-1800 TL seviyelerinin görülebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN