Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! O seviye aşıldı: Ekonomistler tarih verdi!

Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! O seviye aşıldı: Ekonomistler tarih verdi!

Altın fiyatlarında sıcak gelişme. Vatandaşlar gram altın ve çeyrek altın başta olmak üzere altın fiyatlarını araştırıyor. Döviz kurunda yaşanan hareketlilik altın fiyatlarını ateşledi. ABD'den gelen enflasyon verileri sonrası ibre tersine dönmüş durumda. O seviye artık aşıldı. Ekonomistler tarih vererek yatırımcıları uyardı. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın alınır mı, satılır mı? İşte 13 Nisan 2023 gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatları...

Altın fiyatlarında sıcak gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar güncel altın fiyatlarını sorgularken gram ve çeyrek altında hareketlilik başladı. Döviz kurunda yaşanan hareketlilik altını ateşlerken, ABD'den gelen kritik veri piyasaları tedirgin etmiş durumda. Altın fiyatlarında ibre tersine dönerken yatırımcılar, 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. Fiyatlarda o seviye aşıldı. Ekonomistler tarih vererek uyardı! Elinizi çabuk tutun. Peki 13 Nisan 2023 cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte güncel altın fiyatları ve son dakika gelişmeleri...

hghghgh-20.jpg

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

ABD'de yaşanan bankacılık krizi ve FED üzerindeki faiz artırımı baskısı ons altında düşüşe neden olmuştu. Ons Altın hızlı düşüş sonrası yeniden toparlanmaya başladı. ABD enflasyon verisinin açıklanmasından önce altındaki hareket 2000 doların üzerine yükselişi getirdi. ABD enflasyonundan gelecek olan sinyaller altının yön belirlemesi için de etkili olacak. Ons Altın şu sıralar yüzde 0,70 oranında yükselişle 2005 dolardan işlem görüyor. Gün içinde en düşük 1988 dolar, en yüksek de 2006 dolar seviyesini gördü.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ BAŞLADI

Yeni güne yükselişle başlayan gram altın 1.260 TL seviyesine kadar çıkmış durumda. Ons altındaki yükselişle birlikte ateşlenen gram altının yükselmesine devam etmesi öngörülüyor. Analistler ons altın için 2011 doları direnç noktası olarak görürken aşılması halinde 2021 dolara yükselişin olabileceğini belirtti. Destek olarak ise sırasıyla 1988 dolar ve 1966 dolar öne çıktı.

hgghhg-8.jpg

İSLAM MEMİŞ YATIRIMCILARI UYARDI! ALTIN ALMADAN ÖNCE...

Altın tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalından yeni bir video yayınladı. 'Altın yükselecek mi, düşecek mi?' sorusuna yanıt veren Memiş, şunları söyledi:

"Altın ve gümüşteki düşüşler ne kadar devam edecek, döviz kurlarındaki düşüşler devam eder mi, borsadaki yükselişler ne kadar sürebilir, kripto paralarda tekrar yükseliş yaşanacak mı? Bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım. Borsa İstanbul yüzde 3.4'lük değer artışı ile günü tamamladı. Borsa tarafın hızlı bir toparlanma, 5150'ye kadar yükselişleri görebiliriz ancak aşağıda alanımız olduğu için bu yükselişlere kanmamak lazım.

ghhghghg-43.jpg

ALTIN ALINIR MI SATILIR MI?

Aşağıda yine 4500 ve altındaki rakamlar gelebilir. O yüzden borsa yatırımcısı uzun vadeli bir süreye kendini odaklamalı. Tek hisseye değil, en az 3-4 hisseye yatırım yapmalı. Uzun vadeli beklemeli. Kredili işlem, kaldıraçlı işlem kesinlikle yapmamalı. 2023 yılı için borsa tarafında ne dedik? Profesyoneller kazanacak, acemiler kaybedecek. Şu anda acemi yatırımcıların hızlıca kaçtığını görüyoruz. Çoğu da ilk defa borsaya girmiştim diyor. Borsa tarafında her giren uzun vadeli yatırımcı kazanacak ancak kısa vade üzerinden kazanmak, hayal kurmak mümkün değil. 6000 puan seviyesi üzerinde uzun vadede beklentimiz devam ediyor ama kısa vadede bal yemek kolay değil. Aracı kurumlardan destek alabilirsiniz."

13 NİSAN 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • TAM ALTIN FİYATI: Alış 8.532,00 TL Satış 8.612,00 TL
  • YARIM ALTIN FİYATI: Alış 4.167,00 TL, Satış 4.214,00 TL
  • ÇEYREK ALTIN FİYATI: Alış 2.083,00 TL, Satış 2.107,00 TL
  • GRAM ALTIN FİYATI: Alış 1.238,49 TL, Satış 1.238,70 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN