Altın ve dolardan daha çok kazandırıyor! Parası olan hemen bir tane alsın: Yatırımcıların yeni gözdesi...

Altın ve dolardan daha çok kazandırıyor! Parası olan hemen bir tane alsın: Yatırımcıların yeni gözdesi...

Son yıllarda yükselen enflasyon ile birlikte yatırımcıların hedefleri sürekli olarak değişiyor. Altın ve dolar kurundaki artış ile yatırımcıların yüzü gülerken yeni bir yatırım piyasayı alt üst etti. Ülkemizde yükselen dolar kuru ile birlikte otomobil fiyatları katlanarak artmaya devam ediyor. Son bir buçuk yılda altın ve döviz fiyatlarına oranla solladı geçti. İşte tüm detaylar...

NE DOLAR, NE ALTIN

Ülkemizde yapılan kritik seçimlerden sonra yatırımcılar yeni yol haritasını çizdi. Son yıllarda yükseliş sağlayan dolar ve altın fiyatlarına oranla daha çok kazandıran bir yatırım daha gündemde yer alıyor. Daha öncesinde ihtiyaç için satın alınan otomobiller günümüzde yatırım aracı olarak yer alıyor.

Sıfır kilometre ya da ikinci el otomobil piyasasındaki ani ve yüksek artışlar ile yatırımcıların hedefinde bulunuyor. Yatırımcıların büyük bir kısmı piyasada yaşanan satışlardan sorumlu olduğu belirtiliyor.

İkinci el otomobil sektörünün en bilindik isimlerinden olan VavaCars'ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, piyasaya dair açıklamalarda bulundu. Döviz ve altından daha çok kazanç sağladığını belirterek yatırımların devam ettiğini açıkladı.

20160406aw709609-03-g0wd.jpg

OTOMOBİL YATIRIMI HIZ KAZANDI

Serdıl Gözelekli'nin açıklamalarına göre piyasadaki artış 2020 yılından itibaren devam ediyor. Küreselde yaşanan çip krizi ile birlikte piyasada sıfır otomobillerin nadir olduğunu belirtti. Otomobiller liste fiyatının üzerinde talep edilmesiyle birlikte üretici ikinci el piyasasına yöneliyor.

Enflasyondaki artışında bu yükselişte etkisinin olduğu durumlarda, elinde TL bulunan yatırımcıların hem ihtiyaç hem de yatırım bakımından otomobillere yöneldiğini duyurdu.

re371k-x.jpg

İKİNCİ EL PİYASASINDA ARTIŞ SÜRECEK

Otomobil piyasasındaki yaşanan artışın ilerleyen dönemlerde devam edeceğini açıklayan Serdıl Gözelekli, açıklamalarına devam etti. Serdıl Gözelekli'nin açıklamalarına göre ikinci el otomobil piyasasında yılın ilk çeyreğinde 15 bin TL ile 20 bin TL arasında bir artış gerçekleşti. İlerleyen 3 ay içerisinde ikinci el piyasasında 10 bin TL ile 15 bin TL bir fiyat artışı tahmin ediliyor.

Dövizdeki artış otomobil piyasasını etkilemeye devam ediyor. Talebin yüksek olduğu sıfır kilometre otomobillerde ise haziran ayı ile birlikte bazı otomobil markaları tarafından yüzde 2 - 8 aralığında bir zam yapıldığı iddia ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN