Altın ve gümüş sahiplerin yüreği göğsünden çıkacak! ABD'nin ünlü bankası yeni tahmini açıkladı

Altın ve gümüş sahiplerin yüreği göğsünden çıkacak! ABD'nin ünlü bankası yeni tahmini açıkladı

Merkezi ABD’de bulunan yatırım bankası Bank of America, altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili yeni bir tahminde bulundu. Banka gümüşün 30 doları aşacağını söylerken, ons altınla ilgili tahmini bakın ne oldu?

Bank of America’dan (BofA), altın ve gümüşle ilgili yeni analiz geldi. Banka, ons altının 2025 yılına kadar 3 bin doları geçeceğini söyledi. Analize göre merkez bankalarından gelen güçlü talep ile ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimlerine gitmesiyle beraber yatırımcılar piyasaya geri dönüş sağlayacak.

Banka özellikle Çin Merkez Bankası’nın yalnızca 2023’te 200 tonu aşkın sarı metal toplayarak altın piyasasını desteklediğini söyledi. Aynı zamanda Çin’deki bireysel talebin güçlü seyrettiğini de vurguladı.

GÜMÜŞ VE ALTIN NE KADAR OLACAK?

Banka, önceden FED’in 2024’ün ilk çeyreğinde faizleri düşürmesi durumunda ons altın için 2.400 dolar tahmininde bulunmuştu. Son değerlendirmesinde ise tahminlerini yukarı çekerek, ons altın için 3.000 dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünde bulundu.

yeni-proje-18.jpg

Bu tahminler altın için %28, gümüş için de %8’lik bir yükselişe işaret ediyor. Ons altın, bugün 2.353 dolar civarında işlem görüyor.

BAKIRLARIN YÜKSELİŞİ SÜRECEK

Bank of America, bakır fiyatlarının 2025 yılında ton başına ortalama 10 bin 750 dolar, 2026 yılında ise 12 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. Alüminyum için fiyat tahmini ise 2 bin 250 dolar olarak gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN