Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcıya uyarı üstüne uyarı! Dolara sıcak bakmıyorum... Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? diyerek uyardı...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcıya uyarı üstüne uyarı! Dolara sıcak bakmıyorum... Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? diyerek uyardı...

Ünlü ekonomist İslam Memiş bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla yatırımcıları uyardı. Dolara sıcak bakmadığını söyleyen Memiş, yatırımcılara aklınızı kullanın uyarısında bulundu. İşte, Memiş'in dikkat çeken açıklamaları...

Altındaki düşüş ve doların hızla artması yatırımcının kafasını karıştırıyor. FED ile TCMB kararları sonrasında kış ayının gelmesi de piyasanın belirsizliğini artırıyor. Yatırımcıları uyaran İslam Memiş, dünya piyasalarındaki gelişmeleri yorumlayarak, sert dönemin yaklaştığını belirtti.

Yatırım tercihleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan İslam Memiş, "Kağıt paraya yatırım yapılacaksa bu dolar değil, EURO ile sterlin olmalıdır. Dolardan uzak durulması faydalı olur. Breta kaldı. Nasıl bir hazırlık yapılmalı? Bu soruya cevap vermeye çalışacağım. Merkez Bankası 100 baz puan indirimine gitti, dolar ise yukarı yönlü hareketlendi. Uluslararası piyasalarda yaşanan değer artışı da gözler önündü. Yirmi senenin zirvesine tırmanmış bir dolar endeksi görüyoruz. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğim için bütün diğer enstrümanları ucuz buluyorum." dedi.

Petrolde yaşanan hareketliliğe de değinen Memiş, "Petrol fiyatlarında gerileme olması iyi fakat dolar kuru yüksek diye pompa fiyatlarına yansıyamıyor. Ben gerileme devam eder diye düşünmüyorum. Senenin son çeyreğinde petrol fiyatları yine 130-140 dolarla karşımıza çıkabilir" sözlerini kullandı.

Yılın ilk çeyreği ile son çeyreğinin bir olmayacağını söyleyen Memiş, her alanda problem yaşandığını belirterek dünya düzenindeki değişimin sancılı geçeceğini belirtti. Memiş, "sistematik biçimde dünya düzeni, değişim süreci sancılı olacağından bu süreç fazla serbest kalmayacaktır. Daha düşük faiz artırımının olması dolar endeksinde gerilemeyi gündeme taşıyacak. size dolar endeksinde 104-105 gibi geri çekilmeler olabilir, altın ons, gümüş ons hareketlilikleri yaşanabilir uyarılarım vardı" diyerek bu uyarısını yineledi.

 islam memiş piyasa değerlendirmesi

ALTIN YATIRIMCILARI BU UYARIYA KULAK VERİN!

Önümüzdeki aylar için altın yatırımcılarını uyaran Memiş, "Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM'de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL'yi altına çevirip KKM'den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM'de TL'de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir.

Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak." dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN