Altında son fırsatlar! Aldın aldın almadın yandın! O tarihten sonra altının yanından geçemeyeceksiniz

Altında son fırsatlar! Aldın aldın almadın yandın! O tarihten sonra altının yanından geçemeyeceksiniz

ABD'den gelen iflas kararlarının ardından piyasalarda tedirginlik her geçen gün artış gösteriyor. Bazı kaynaklarda 180 bankanın zor durumda olduğu ifade edilirken Bu durumun bankacılık sektöründe domino etkisi yaratabileceği ifade ediliyor. Avrupa'da da banka sektöründe krizler görülürken vatandaşlar da piyasalardaki son gelişmeleri araştırmaya başladı. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

Geçtiğimiz haftalarda faiz kararları beklenirken gerginlik de zirveye tırmandı. Bu süreç içerisinde bankalardan peş peşe gelen iflas haberleri de piyasayı alt üst etti. Sektördeki kriz ile birlikte hem para birimleri hem de altın ciddi bir ivme kazandı. Altın fiyatları ve döviz kurlarında hızlı bir yükseliş görülürken ülke ekonomisinde de hareketli dakikalar yaşanıyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer piyasalardaki son gelişmeleri an ve an vatandaşlarla paylaşıyor. Bu sürecin ne kadar devam edeceği ve yeni saldırıların olup olmayacağı konusu tartışılırken son haftalardaki düşüşün ardından gözler gram altın fiyatlarına çevrildi. Önümüzdeki günlerde Altın fiyatlarının artacağı ifade edilirken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer gram altın ve dolar kuru tahminleri ile gündeme bomba gibi düştü. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

ABD YENİ KARARLARIYLA TÜM PİYASAYI ETKİLİYOR

FED Başkanı Jerome Powell, 2 hafta öncesinde Senato'da yaptığı konuşma ile sert bir tavırda olduklarını gösterdi. Bankanın 50 baz puan faiz artırımı yapacağı düşünülürken hemen ardından görülen bankacılık krizi de ibrenin yönünü değiştirdi. Ekonomistlerden açıklamalar peş peşe gelirken Ekonomist Selçuk Geçer faiz artışının 25 baz puan olarak görüleceğini söyledi.

fed-karar.jpg

2000 TL OLACAK

Selçuk Geçer bankacılık krizi ile birlikte altının ons fiyatının geçtiğimiz yıl en yüksek seviyesine vurgu yaptı. Geçtiğimiz yıl altının 2000 dolar sınırına aştığını belirten Geçer, bu durumun altının gram fiyatını da doğrudan bir şekilde etkilediğini de aktardı. Ünlü Ekonomist Altın fiyatlarının yükselişine devam edeceğini vurgularken Haziran sonunda gram fiyatının 2.000 TL sınırına aşabileceğini söyledi.

altin-dolar.jpg

40 TL'YE YÜKSELECEK

Dolar kuru hakkında önemli açıklamalara imza atan Selçuk Geçer, seçim öncesinde dolarda ani bir Yükseliş beklenmediğinin altını çizdi. Geçer, İngiliz finans kuruluşlarının yayınladığı rapor kapsamında dolar fiyatlarının yaz sonunda 26 TL bandına kadar ulaşabileceğini söyledi. 2023 yılı içerisinde dolar fiyatlarının 35-40 TL civarında olabileceğini aktaran uzman isim, İngiliz finans kuruluşlarının bu yönde bir rapor hazırladığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN