Altında yarın fırtına kopacak! İslam Memiş alım için son gün deyip uyardı: Yarın altın fiyatlarını gören pişman olur

Altında yarın fırtına kopacak! İslam Memiş alım için son gün deyip uyardı: Yarın altın fiyatlarını gören pişman olur

Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş çok önemli bir uyarıyla gündeme geldi! Altında yarın resmen fırtına kopacak… Altın fiyatlarını gördüğünüzde pişman olacaksınız. İslam Memiş alım için son diyerek uyardı…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının gidişatına ilişkin yaptığı açıklamalarla gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak FED’in Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında ciddi değişikliklerin olacağını öngören Memiş, yatırımcılara yeni uyarılarını yaptı. İşte Memiş’in açıklamaları…

SERT BİR SIÇRAMA AN MESELESİ

Altın son zamanlarda önceki dönemine göre durgunluk yaşıyor. Bu durum altın yatırımcılarını bir yandan üzerken bir yandan da sevindiriyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise önümüzdeki günlerde altının gidişatına ilişkin açıklama yaptı. Memiş, FED’in faiz kararı sonrasında altında sert bir sıçrama yaşanacağı ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizdi. İslam Memiş, bu haftaki altın piyasasına ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

yeni-proje-2-001.jpg

ÇARŞAMBA GÜNÜ KRİTİK BİR TARİH

"ABD ve Avrupa'da enflasyon bitmedi demiştim. Özellikle son enflasyon verileri gösteriyor ki, kış aylarında dünyayı kasıp kavuracak yeni bir enflasyon dalgası bizi bekliyor. Bu doğrultuda paylaşılan son veriler, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafında tereddüt yaşanmasına neden olurken, ekonomistler tarafından yaz aylarında beklenen yükseliş dalgası, yönünü yılın son 3 ayına çevirmiş durumda.

Bu ay paylaşılan veriler ve ABD'de enflasyonun 3.5 seviyelerine düşürülmesi, artık çok açık gösteriyor ki altın için sert ve istikrarlı bir yükseliş an meselesi. Şu anda yaşanan yatay yönlü hareketlerin çok yakında son bulacağını söyleyebiliriz.

Muhtemelen FED kanadında son faiz artırımı Eylül ayında 25 baz puan ile yapılacaktır ve 2023 sonuna kadar sabit bir faiz uygulamasına geçilecektir. İşte bu noktada, altında ons fiyatının Ekim ayıyla birlikte yeniden 2000 dolar seviyesini aşacağını söylemek mümkün.

yeni-proje-1-002.jpg

ÇARŞAMDAN ÖNCE ALTIN ALMAYAN PİŞMAN OLACAK

''2023 altının yılı olacak demiştim. Yılın ilk 9 ayında, beklenenin çok üzerinde bir baskılama ile karşı karşıya kalan altın, artık durdurulması imkansız bir hale dönüşecek. Bu iddiamda hala ısrarcıyım. Emtiaların tamamı, özellikle gümüş tarafında da oldukça kazançlı bir yıl sonu yaşanacaktır. Belki de getiri bakımından altını sollayacak tek yatırım aracı gümüş olacak.

Ons altının Ekim ayı itibarıyla 2000 doların altına düşmeyeceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta belirttiğim gibi, dip fiyattan alım yapmak isteyenler için 2023 penceresi bu hafta kapanabilir. Ancak hala kazanç sağlamak mümkün çünkü ons için 2024 yılında 2350 dolarlık bir sınırın kırılacağını beklemeye devam ediyorum.

yeni-proje-001.jpg

Doğal olarak bu artışlara bağlı olarak gramda da ciddi yükselişler yaşanacaktır. Gün içerisinde 1675 liraları gören gram altın, gelecek aylarda muhtemelen hem ons tarafından yükselecek, hem de dolar/TL paritesi artacağı için gramın Türk lirası karşısındaki değerlenişi çift yönlü bir destek almış olacak. Burada uzun süreli bekleyenler, yılın sonunda ceplerini en çok dolduranlar olacaktır

Karar açıklanana kadar xauusd paritesinin 1910 dolar altına düşmeyeceğini düşünsem de, çarşamba gününe kadar yapılacak hamleler hala alım fırsatı olarak görünebilir. Gelecek haftalardan itibaren, özellikle kripto paralar için de boğa sezonunun başladığına yönelik işaretler gelmeye devam ederken, altında da sert ve uzun soluklu yükseliş yaşanabilir. Belki de bu kırılma Fed kararının ardından yaşanacaktır. Bu yüzden, son iki gün için iyi bir pencere olduğunu düşünüyorum.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN