Altını doları unutturacak! Artık herkes parasını buna yatırıyor: Nisan ayının gözdesi oldu!

Altını doları unutturacak! Artık herkes parasını buna yatırıyor: Nisan ayının gözdesi oldu!

Vatandaşlar, enflasyon riskine karşı paralarını korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Bu kapsamda, özellikle otomobil yatırımı vatandaşların tercihi oldu. Seçim sonrası fiyatların artacağı endişesi, otomobil satışlarını artırdı ve nisan ayında tüm zamanların rekoru kırıldı. Uzmanlar, otomobil satışlarının önümüzdeki aylarda da artmaya devam edeceğini belirtiyor. İşte haberin detayları...

Son dönemde enflasyonun yükselmesi nedeniyle birçok vatandaş, paralarını enflasyona ezdirmemek için alternatif yatırım araçlarına yöneliyor. Bu durumun en önemli yansıması ise otomotiv sektöründe yaşanıyor. Otomobil, yatırım aracı olarak özellikle son dönemde ön plana çıkıyor. Seçim sonrasında fiyatların artabileceği endişesi ve otomotiv sektöründe yaşanan arz-talep dengesizliği, otomobil satışlarını rekor seviyelere taşıdı. Nisan ayında da tüm zamanların rekoru kırıldı. Uzmanlar, önümüzdeki aylarda da bu trendin devam edeceği öngörüsünde bulunuyorlar. 

NİSAN AYINDA OTOMOBİL SATIŞLARINDA YÜZDE 62 ARTIŞ

araç

Nisan ayında otomobil satışlarında rekor kırıldı ve bu yıl geçtiğimiz döneme göre satışlar yüzde 62.7 arttı. Uzmanlar, patlayan talebin nedeninin seçim sonrası fiyatların daha da artacağı korkusu olduğunu belirtiyor. Otomotiv araştırma şirketi genel müdürü Hüsamettin Yalçın, insanların enflasyonist ortamda paralarının değerini korumak için otomobil alımına yöneldiğini söyledi ve bu yıl yaklaşık 1 milyon adet sıfır araç satışı beklendiğini açıkladı. Uzmanlar, otomobilin gayrimenkulün bile önüne geçtiğini ve bugünden araç almanın daha uygun olduğunu öne sürüyorlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN