Altını olan boncuk boncuk terleyecek! Hatice Kolçak altında o rakam bir ay sonra geliyor diyerek duyurdu

Altını olan boncuk boncuk terleyecek! Hatice Kolçak altında o rakam bir ay sonra geliyor diyerek duyurdu

FED faiz kararı sonrası altın fiyatlarında sıcak gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Gram altın 1.814 TL'ye kadar yükselirken çeyrek altın fiyatı ise 2.985 liraya kadar çıkmış durumda. Altın fiyatlarında yaşanan sert yükselişler vatandaşları tedirgin ederken ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan korkutan uyarı geldi. 'Altını olan boncuk boncuk terleyecek' diyen Kolçak, bir ay sonrasını işaret etti ve duyurdu. Gram altın o rakamı görecek! İşte Hatice Kolçak'ın dikkat çeken açıklamaları...

Altın fiyatlarını yakından ilgilendiren Fed faiz kararı açıklandı. Açıklanan karar sonrası altın fiyatlarında sert yükselişler görülmeye başlandı. Gram altın 1.814 TL'ye kadar yükselirken çeyrek altın fiyatı ise 2.985 liraya kadar çıkmış durumda. Yatırımcılar yükselişlerden dolayı tedirgin olurken 'Altın fiyatları daha da yükselecek mi? Gram altın ne kadar olacak?' soruları merak konusu oldu. Altın tahminleriyle yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan korkutan uyarı geldi. Altını olan boncuk boncuk terleyecek! Hatice Kolçak altında o rakam bir ay sonra geliyor diyerek duyurdu. Gram altında o seviyelere hazır olun!

HATİCE KOLÇAK'TAN KORKUTAN ALTIN UYARISI

Enflasyona karşı en güvenilir yatırım aracı olarak görülen altın vatandaşların gündeminde. Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri merak konusu olurken Fed faiz kararı sonrası gram ve çeyrek altın fiyatlarında yükselişler başladı. ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugünkü toplantısından federal fonlama faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı aldı. Alınan karar sonrası ons altın tarafında sert yükselişler görülürken iç piyasada gram ve çeyrek altın fiyatları rekor seviyeye ulaştı.

hghghg-2023-11-02t154527-537.jpg

Gram ve çeyrek altın fiyatlarında yükselişler devam ederken ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan korkutan uyarı geldi. Altını olan boncuk boncuk terleyecek!

BİR AY SONRA GRAM ALTIN O SEVİYEYİ GÖRECEK!

Gram altında beklediği yeni seviyeyi duyuran Hatice Kolçak, "Savaş tamamen rafa kalkarsa ons altın yeniden FED'i takip ediyor olacağız. Savaş olmasaydı 1800 dolarlardaydık. FED artık faiz artışında sıkıştı. Tüm bunlar ons altın için pozitif bir durum. 2024'ün ikinci çeyreği için bu konjonktürde önü açık gibi duruyor.

hjjh-34-001.jpg

Gram altın tarafında 1820 lirayı test ettik. Gram altında artık her geri çekilmeler alım fırsatı veriyor. Uzun vadede buralardan toplanabilir. Gram altını destekleyen dolar kuru yükselmeye devam ediyor. Doların 30 lira civarında kapatma durumu var. Ani ataklarda görebiliriz. Bunu unutmamak lazım. Uzun vadeli dediğim gibi gram altın bu seviyelerde alım fırsatı veriyor." ifadelerini kullandı.

ALTINI OLAN BONCUK BONCUK TERLEYECEK

Altının her zaman en güvenilir yatırım aracı olduğunu belirten Kolçak, "Güvenli liman her zaman kıymetli madenlerdir. Cebinizde biraz nakitte kalsın. Altın ve bir miktar döviz portföylerde bırakmanız gerek." dedi.

Hatice Kolçak daha önce yaptığı pek çok açıklamada gram altının yıl sonunda 2.000 lirayı göreceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN