Amazon'un cirosu arttı, karı azaldı

Amazon'un cirosu arttı, karı azaldı

Amazon, ciro ve pazar olarak devasa bir büyüme kaydederken, karlılık oranlarında ciddi düş yaşadı. Amazon’un karlılık oranları 2017 yılından beri ilk kez düşüş gösterdi.

KARAR/ALMANYA

Amazon bu yılın son çeyreğinde geçtiğimiz yıla göre karlılığında yüzde 28 düşüş yaşayarak 2,1 milyar dolar kar elde etti. Buna karşın aynı dönemdeki cirosu da yüzde 24 oranında artarak 70 milyar dolara çıktı.

BEKLEDİĞİ CİROLARA ULAŞAMIYOR

Yılın son çeyrekleri geleneksel olarak masrafların arttığı dönemler. Noel dönemi, Şükran Günü, Black Friday ve Cyber Monday gibi günler için yoğun alt yapı masrafları gerekiyor. Öte yandan Amazon özel müşterilerine verdiği paketleri 24 saat içinde ulaştırma sözü için de alt yapı yatırımları yapıyor. Bu yıl bu amaçla 5 milyar dolar yatırım yapıldı.

Amazon öte yandan piyasada gittikçe güçlenen rakipleri yüzünden de arzuladığı cirolara tam olarak ulaşamıyor. Alibaba ve Ebay pazarda Amazon’u ciddi şekilde zorluyor. Öte yandan market zinciri Walmart da online satış hizmetlerini gün geçtikçe daha da genişletiyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN