Ankara'nın köklü firmasında kötü haber! İflas kararı verildi: O ayakkabı devinin konkordato talebi reddedildi

Ankara'nın köklü firmasında kötü haber! İflas kararı verildi: O ayakkabı devinin konkordato talebi reddedildi

Ankara’da yılların ayakkabı firması iflas etti! Konkordato başvurusu reddedilen iki şirket için mahkemeden kesin karar çıktı. Tüm tedbirler kaldırıldı, süreç resmen başladı.

Ankara’da uzun yıllardır faaliyet gösteren ve ayakkabı sektöründe önemli bir yere sahip olan İnova Grup ile İnova Deri Tekstil için iflas kararı çıktı. Şirketlerin ekonomik darboğazdan çıkmak amacıyla başvurduğu konkordato talebi mahkeme tarafından uygun görülmedi.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ, İFLAS KARARI GELDİ

654.jpg

Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi, 14 Mayıs 2025 tarihinde verdiği kararla, Inova Grup Deri Ürünleri Dış Ticaret Limited Şirketi ile İnova Deri Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato başvurularını değerlendirdi. Ancak her iki şirketin mali durumları, yeniden yapılandırma için yeterli görülmedi. Mahkeme, İcra ve İflas Kanunu’nun 292/1 maddesi uyarınca firmaların iflasına hükmetti.

TÜM TEDBİRLER KALDIRILDI

Konkordato sürecinde uygulanan geçici hukuki koruma tedbirleri mahkeme kararıyla kaldırıldı. Ayrıca konkordato süresince görev yapan komiserlerin yetkileri de sona erdirildi. Böylece şirketlerin resmi iflas süreci resmen başlatılmış oldu.

ALACAKLILAR İÇİN SÜRE BAŞLADI

İflas kararıyla birlikte şirketlere alacaklı olan kişi ve kuruluşlara da yasal yollar açıldı. Kararın tebliğinden itibaren 10 gün içinde istinaf başvurusu yapılabileceği belirtildi. Bu süreçte alacaklıların haklarını korumak için adli mercilere başvurması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN