Anne ve babalara bakanlık desteği! 300 TL, 400 TL, 600 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın

Anne ve babalara bakanlık desteği! 300 TL, 400 TL, 600 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri kapsamında anne ve babalara müjde verildi. Her aile için toplam 1300 TL ödeme yapılacak. İşte ödeme detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından farklı alanlarda ödemeler sağlanırken çocuk yardımı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Anne ve babaların ihtiyacına koşan bakanlık her çocuk için farklı tutarlarda ödeme yapılacağını duyurdu. Her aileye toplamda 1.300 TL ödeme yapılacak aktarıldı. İşte ödeme detayları…

BAŞVURANA 1.300 TL ÖDEME

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında her aileye toplam 1300 TL yardım yapılacağı duyuruldu. Her çocuk için farklı oranlarda yapılacak yardımlar için detaylarda paylaşıldı. Anne ve babaları rahatlatan ödemeler kapsamında İlk çocuk için 300 TL, 2 çocuk için 400 TL ve 3 çocuk için 600 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Her aile toplamda 1300 TL tutarında ödeme almaktadır. Ailelere yapılan ödemeler doğum yardımı adı altında yapılırken ödemeler için annelerin ya da babaların başvuru yapabileceği aktarıldı.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla farklı alanlarda ödemeler yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı PTT üzerinden 1300 TL ödeme yapılacağını duyurdu. Başvuruların onaylanması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1300 TL ödeme yapılmaktadır. İlk çocuğa 300 TL, 2 çocuğa 400 TL ve 3 çocuğa 600 TL ödeme yapılacağı aktarıldı.

para-verilmesi-001.jpg

BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU

Yapılan açıklamalar kapsamında Türk vatandaşı ve mavi kart sahiplerinin doğum yardımından yararlanabileceği aktarıldı. Anne ya da babaların ilk olarak çocuklarını (KPS) Kimlik Paylaşım Sistemi’ne kayıt yaptırmalıdır. Daha sonra ailelere hak tanınan Doğum yardımı başvurusu için dilekçe verilmesi gerekiyor. Dilekçenin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması ve imzalanması ile birlikte şahsen, kargo, iadeli posta taahhütlü posta yolu ile gönderim yapılması gerekmektedir.

cocuklu-anne.jpg
Başvuruda bulunacak ailelerin Sosyal Hizmetler Merkezi ya da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl müdürlükleri üzerinden dilekçe teslimi yapabileceği de aktarıldı. Belirtilen merkezler üzerinden hızlı bir şekilde başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

AİLELERDEN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?

Doğum yardımı başvuruları için ailelerden istenen şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması,
  • Anne ya da babanın veya Her ikisinin de Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olması,
  • 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmiş olması,
  • Doğum izni başlamadan önce kadının bir işyerinde çalışıyor olması (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.)
  • Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olması
  • Doğum parası almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi

Doğum yardımı için başvuruda bulunacak ailelerin e-devlet sistemi üzerinden "https://www.turkiye.gov.tr/ilksan-dogum-yardimi-basvurusu" adresi aracılığıyla başvuru yapabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN