Araba almak isteyenlere flaş uyarı! Bu tuzağa sakın düşmeyin: Hem paranız hem hayalleriniz buhar olabilir

Araba almak isteyenlere flaş uyarı! Bu tuzağa sakın düşmeyin: Hem paranız hem hayalleriniz buhar olabilir

Araba almak isteyenlere flaş uyarı! Yaz sezonun açılmasıyla birlikte hem ikinci ellerde hem de sıfır otomobillerde satış trafiği başladı. Satışların canlanmasıyla birlikte dolandırıcılar yeni tuzaklarını tüketicilere karşı kullanmaya başladı. Rent a car işletmecileri son zamanlarda artan internet dolandırıcılığına karşı uyarıda bulunurken, sakın bu hataya düşmeyin! Hem paranızı hem de hayallerinizi çalıyorlar. Bu vaatlere sakın kanmayın!

Yaz sezonu ile birlikte otomobil sektöründe hareketlilik başladı. Milyonlarca kişi araba almak için en uygun fiyatları araştırmaya koyuldu. Genelde tüketiciler uygun fiyata araç bulabilmek için internet satışlarına göz atıyor. Ancak dolandırıcılar burada da rahat durmuyor. Rent a car işletmecileri son zamanlarda artan internet dolandırıcılığına karşı uyarıda bulunurken, uzmanlardan flaş uyarı geldi. Hem paranızı hem de hayallerinizi çalıyorlar. Sakın bu tuzağa düşmeyin.

Son dönemde hem araç satışları hem de araç kiralama hızla arttı. Özellikle internet satışları hızla yaygınlaşırken dolandırıcıların yeni tuzağı ortaya çıktı. İnternet satışlarında bunlara dikkat edin. Dolandırıcılar bu vaatler ile hem paranızı hem de hayallerinizi çalıyor.

ARABA ALMAK İSTEYENLER DİKKAT

Haziran ayı ile birlikte otomobil satışların hızla artacağını belirten rent a car işletmecisi Murat Demirkol, "Yaz sezonunun girmesiyle beraber işlerimizde çok şükür bir hareketlilik oldu. Özellikle önümüzdeki Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında aşırı talep oluyor. Bizim sezonumuz Haziran ayları başında başlayıp, Eylül sonuna kadar devam ediyor. Bu sezon içerisinde de Konya'da vatandaşlarımız genellikle ekonomik sınıf araçlar tercih ediyor." dedi.

DOLANDIRICILARIN YENİ TUZAĞI! SAKIN BU VAATLERE KANMAYIN

Özellikle internet üzerinden araç satışı ve kiralama yapmak isteyen vatandaşların başına gelen dolandırıcılık olaylarına değinen Demirkol, "Vatandaşlarımızın kiralama yapacağında aracın modeli, kasko, ve motor bakımlarına dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle son zamanlarda bizim sektörde korsan sitelerden araç kiralama işlemi yapanlar çoğalmaya başladı. Bu şekilde bizim de kendi müşterilerimizin mağdur olduğunu görüyoruz. Emniyet Müdürlüğümüz de gerekli açıklamaları ve sık sık uyarı yapıyor. İnternet sitelerinden araç kiralama yaparken bazı önemli konulara dikkat etmeleri gerekiyor. Örneğin internet sitesinin sonunda birkaç harf değişikliği ile aynı siteyi kopyalayıp yüksek fiyatlı bir aracı uygun fiyat üzerinden reklam vererek bu şekilde müşterilere ulaşarak mağdur ediyorlar.

ghhgg.jpg

İnternet üzerinden mağduriyetler arttığı için bilinmeyen firmalara dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Demirkol, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için bilindik firmalardan veya kiralama yapmak istedikleri firmanın adresine giderek işlemlerini yapsınlar. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de artık internet üzerinden mağduriyetler arttığı için bilinmeyen firmalara dikkat etmelerini öneriyorum." dedi.

UZMANLAR UYARDI: KOPYA SİTELERE KANMAYIN

Konya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, "En basit şekliyle internet kullanıcılarının önce farklı firmaların fiyatlarını araştırması, dolandırıcıların fark edilmesinde etkili olacaktır. Araç veya farklı kiralamalarda, ceza ödemelerinde bankacılık işlemlerinde sıklıkla karşılaşılan kopya sitelerle dolandırıcılık yöntemine karşı önlem olarak URL adreslerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Kopya sitelerin adres çubuğundaki site isim bilgilerinde harf değişikliği, eksik ya da fazla harf kullanılabiliyor. Kurumsal kiralama şirketlerinin destek ve iletişim numaraları 444'lü numaralardır. Whatsapp hattı üzerinden veya başkaları adına havale/EFT gibi talepte bulunmaz.

gfgfgf-2023-06-01t135737-078.jpg

En önemli nokta ise Ticaret Bakanlığı bünyesinde E-Ticaret Bilgi Platformu'ndaki sorgulama bölümünden sorgulama yapılabilir. https://www.eticaret.gov.tr/ adresinden girilerek anahtar kelimeyle yapılan aramada, doğrulanmış site sütununda yeşil tiki görmek güvenle alışveriş yapılabileceğini gösterir" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN