Araç fiyatlarının düşmesinin asıl nedeni buymuş! Bakan Bolat açıkladı: 600 bin aracı piyasadan gizlemişler

Araç fiyatlarının düşmesinin asıl nedeni buymuş! Bakan Bolat açıkladı: 600 bin aracı piyasadan gizlemişler

Otomotiv sektöründe son zamanlarda görülen bazı indirimler alıcıları heyecanlandırırken söz konusu bu fiyat düşmelerinin asıl nedeni belli olduğu nokta Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konu ile alakalı detayları paylaştı. İşte detaylar…

Otomotiv sektöründeki bazı firmalar otomobil fiyatlarında neredeyse 500 bin liraya kadar indirimler yaptı. Sıfır otomobil piyasasında da ikinci el piyasasında da fiyatlar düşüş yaşarken bayiler 2023 model araçları ellerinden çıkarabilmek için farklı kampanyalar düzenlemeye başladı. Araç fiyatlarındaki düşüşün nedenlerinden biri Ticaret Bakanlığı’nın önlemleri olurken asıl nedenin ise 600 bin adet aracın gizlenmiş olması oldu.

50 İLA 450 BİN LİRA ARASINDA İNDİRİMLER YAPILDI

Ülkedeki otomotiv sektörleri son zamanlarda zor günler geçirdi. Çoğu alıcı sıfır araç bulamadığını dile getirirken, araç fiyatları ciddi derecede yükselmişti. Şimdilerde ise sıfır araç bulmanın yanı sıra fiyatlarda da indirimler yaşanmaya başladı. Markaların 50 ila 450 bin lira arasında indirimler yaptıkları gözlemlendi.

yeni-proje-7-002.jpg

Araç fiyatlarındaki bu indirimlere ilişkin açıklamalarda bulunan otomobil galericileri, Habertürk’e konuştu. Galericiler, “Bakanlığımız firmalara 6 ay 6 bin kilometre sınırı şartı getirdi. Liste fiyatlarımız ne ise onun üzerine çıkamama şartı da getirildi. Distrübütörler Temmuz sonuna bakarak yıl sonunun daha hızlı geçeceğini düşündü ve araç siparişi geçtiler. Fakat şu an için alınan önlemlerle arabaların fiyatları geri geldi. Bir arabada distribütor 200 bin TL indirim yaptığı zaman ÖTV ve KDV ile birlikte bu indirim 432 bin liraya çıkıyor.

Bu indirimlerin alıcıları sıfır otomobile yönlendirdiğinin altını çizen sektör temsilcileri, dolayısıyla ikinci el arabaya ilginin azaldığını kaydediyor. Bir başka sektör temsilcisi ise, “İkinci el araçlarda da bu indirimlerin etkisi görüldü. Şu anda bu araçların da fiyatları en dipte. Dolayısıyla vatandaş araç almak istiyorsa şu an bence tam zamanı” dedi.

yeni-proje-8.jpg

GİZLENMİŞ 600 BİN ARAÇ VAR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, araç fiyatlarındaki düşüşün nedenini açıklayarak, "600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı birden ve piyasa büyük ölçüde düzeldi, fiyatlar düştü” diyen Bakan Bolat, “Aynı süreci emlak sektöründe de gördük çünkü emlakta sahte kimliklerle fiyat şişirme amaçlı ilan vermeyi cezalandırdık" diye konuştu.

Öte yandan bu düşüşlerin devam edeceğini ifade eden Bakan Bolat, "Bu yıl bizim fahiş fiyat, stokçuluk, otomotiv ve emlak sektörlerindeki denetimlerimiz sonucunda toplamda 567 milyon lira ceza kesildi. Bu cezalar ödeniyor, takır takır tahsil ediliyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN