Araç satışı dibi gördü! İptal eden edene… nedeniyse

Araç satışı dibi gördü! İptal eden edene… nedeniyse

Otomobil fiyatları vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaya devam ediliyor. Pandemi döneminde yaşanan CIP sorunu ile fiyatlar hızla artarken vergilere gelen indirimler tüketicilere rahat bir nefes aldırmıştı. Bu süreçte otomobil ve hafif ticari araç satışları rekor kırmaya devam ederken, Temmuz ayından itibaren sipariş iptallerinde artışlar yaşandı. Nedenini duyunca şok olacaksınız. İşte detaylar haberimizde...

Pandemi döneminde sıfır araç stoklarında yaşanan azalma ve dünya genelinde yaşanan cip sorunu tüm ülkeleri derinden etkilemişti. Otomobil fiyatları hızla artarken vergilere gelen indirim tüketicilere rahat bir nefes aldırmıştı. Paylaşılan son veriler ise herkesi şoke etti. Araç satışları dibi gördü. Temmuz ayında sipariş edilen çoğu araç iade edilmeye başlandı. Sebebini duyunca sizde hemen araçlarınızı kontrol edeceksiniz.

gfgfgf-2023-08-09t003939-781.jpg

TALEP ARTIŞI FİYATLARI ATEŞLEDİ

Otomobil sektöründe talebin artması ve bayilerin yetişememesi fiyatları uçurdu. Otomobil satışları hızla artmasına rağmen sektörde fiyat artışları devam etmekte. Ancak temmuz ayı itibarıyla, krediye erişimin giderek zorlaşması ve yüksek kredi faiz oranları, araç fiyatlarına göre kullanılabilecek kredi miktarını ve vadenin sınırlı olması gibi sebepler, sipariş iptallerini hızlandırdı.

İPTALLERİN ÇOĞALMASINA RAĞMEN SATIŞLAR ARTIYOR

Otomobil piyasasını değerlendiren otomotiv yönticileri, şu anda sipariş iptallerinin satışları olumsuz etkilemediği belirtiliyor. Çünkü siparişi iptal eden tüketicilerin yerini hala satın almak isteyen diğer müşteriler dolduruyor. Ancak bazı markalarda yüzde 40'a varan oranlarda sipariş iptalleri yaşanmış durumda.

gfgfgf-2023-08-09t004000-498.jpg

TEMMUZ AYINDA SATIŞ REKORU KIRILDI

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, 2023 yılında Türkiye tarihinin en yüksek otomobil ve hafif ticari araç satışlarına ulaşıldı. Bu yılın ocak ayından itibaren her ay tarihi rekorlar kırıldı. Temmuzda bir önceki yıla göre yüzde 115.4 artışla 112 bin 459 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Otomobil satışlarında artış yüzde 109.4 olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 137.5 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN