Artık tıraş olmak da lüks! Saç ve sakal kesimi 500 TL'yi buldu

Artık tıraş olmak da lüks! Saç ve sakal kesimi 500 TL'yi buldu

Berber dükkanları da yeni yıl ile başlayan zamlardan kaçamadı. Kira, fatura ve maliyet artışlarına dayanamayan berberler fiyatlarda yükselişe gitti. İstanbul'da geçtiğimiz yıl 150-200 TL bandında olan saç ve sakal tıraşı fiyatları bu yıl 250-500 TL bandına çıktı. Zamlı maaşları henüz cüzdanına girmeyen vatandaş için tıraş olmak da artık lüks oldu.

Yeni yıl ile başlayan ve ardı arkası gelmeyen zam yağmurundan tıraş ücretleri de nasibini aldı. Kira, elektrik, su, çalışan maaşları gibi giderlerde yaşanan artışlar nedeniyle berberlerde fiyatlar katlandı.

Geçtiğimiz yılın ocak ayında 150 TL civarında olan saç kesim fiyatları, bu yıl 300-400 TL bandına kadar ulaştı. İstanbul’da bazı semtlerde bu rakam daha da yükseklere çıkabiliyor.

Sakal kesim fiyatları ise 100-200 TL civarında değişiyor. Saçını ve sakalını kestirmek isteyen bir kişi 250 ila 500 TL arasında bir rakamı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Berberler fiyat artışlarının dükkan kiraları ve genel zamlardan kaynaklandığını ifade etti.

8564850.jpg

'HAYAT PAHALILIĞINDAN BİZ DE BU HALKAYA TAKILDIK'

Fiyat artışlarıyla ilgili konuşan berber Göktuğ Buğra Togel, "Hayat pahalılığından dolayı biz de bu halkaya takıldık. En başta kiralar, elektrik ve su fiyatları artırmamıza etki ediyor. Müşterilerimiz de genel fiyat artışlarının farkında bizim fiyatlarımıza da anlayış gösteriyorlar. Farklı semtlerde berber hizmeti fiyatları değişiyor, bu da kira farklılıklarından kaynaklanıyor. Saç ve sakal tıraşı fiyatımız 350 lira ve bu rakamı artıracağız. Üç ay ve altı ayda bir fiyatımızı revize edebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl saç sakal tıraşı ücretimiz 250 liraydı." ifadelerini kullandı.

'BU SENE BAYAĞI ARTIŞ OLDU'

Şükrücan Develi oğlu vatandaş ise, "Esnaf arkadaşlara da hak vermeye başladık. Maliyetlerde yaşanan artışlardan dolayı berberlerdeki zamları da doğal karşılıyorum. Geçen sene saç ve sakal için 200 lira ödüyordum, bu sene baya artış oldu’." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN