Asgari ücret ara zammı yüzleri güldürecek! Taban rakam belli oldu: Müjdeyi bizzat bakan verdi

Asgari ücret ara zammı yüzleri güldürecek! Taban rakam belli oldu: Müjdeyi bizzat bakan verdi

Seçimlerin bitmesinin ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin açıklanmasının ardından gözler Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için Haziran ayında toplanacak. Kritik toplantı öncesi Bakan Bilgin'den müjde geldi. Asgari ücret ara zammı yüzleri güldürecek. Taban rakam belli oldu! Milyonlarca çalışan bayram edecek. İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Yeni kabinenin belli olmasının ardından gözler Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammına çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken beklenen açıklama geldi. Asgari ücret ara zammı yüzleri güldürecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin o rakamı işaret ederek müjdeli haberi duyurdu. Taban rakam belli oldu! Peki Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? işte detaylar...

yeni-gfgfgfproje.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret ara zammı için çalışmalarını sürdürürken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için Haziran ayında toplanacak. Yapılacak olan zamlarda Haziran başında açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyonu dikkate alınacak. Taban rakam belli oldu. Haziran ayı enflasyon oranının ardından asgari ücretlilerle birlikte memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da netleşmiş olacak.

BAKAN BİLGİN RAKAMI VERDİ: KRİTİK EŞİK 500 DOLAR

AK Parti'nin seçimlerde zaferle çıkmasının ardından gözler asgari ücrete ara zam, memur ve emekliye enflasyonla beraber refah payı süreci başladı. Asgari ücrete ara zamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in işaret ettiği 500 dolar (en az 10 bin lira) seviyesinin kritik eşik olması bekleniyor. Net asgari ücrete ara zam tutarı refah payı ile belirlenecek.

REFAH PAYI EKLENECEK

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre enflasyon, nisanda yüzde 2.65, mayısta yüzde 2.46, haziran için de yüzde 2.61 olacak. Bu tahmine göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 gerçekleşecek. SSK, Bağ-Kur, emeklileri refah payı hariç bu oranda zam alacak. Refah payıyla birlikte bu oranın yüzde 35'e ulaşması bekleniyor. Memur ve Emekli Sandığı emeklilerinin zammı da toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile belirleniyor. Yüzde 6 toplu sözleşme artışı, ilk 6 ayda yüzde 8'lik oran aşıldığı için enflasyon farkı yansıyacak memur ve emeklilerinin artışı da yüzde 21.43'lük 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 19.18 olacak. Refah payının yüzde 30 ya da yüzde 35'i tamamlama şeklinde olması bekleniyor.

gfgfgf-2023-06-02t120205-223.jpg

EMEKLİYE KADEMELİ ZAM MÜJDESİ

Yılbaşında en 5500 olan en düşük emekli aylığı 7500 liraya yükseltildi. Prim günü yüksek olanla düşük olanlar arasında oluşan kopukluğun sona ermesi için çalışma başladı. Meclis çalışmaya başladığında 7500 lira üzeri aylık alanlarla ilgili düzenleme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7500 lira üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emeklinin aylığına refah payı eklenmesine yönelik çalışmayı tamamlayacak.

fggffg-10.jpg

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam oranı söz konusu olacak. Daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN