Asgari ücret zammı onların yüzünü güldürdü! Tavan rakam 15 bin TL oldu! Duyanlar bayram ediyor

Asgari ücret zammı onların yüzünü güldürdü! Tavan rakam 15 bin TL oldu! Duyanlar bayram ediyor

Asgari ücrete yapılan rekor zam oranının ardından işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği tutarları da değişti. İşsizlik mesajı 2023 yılında ne kadar olacak. Tüm güncel gelişmelerin yer aldığı haberimizde.

Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Maaşlarında Üst Sınırlar Belli Oldu! Tam 15 Bin TL’yi Bulacak. Asgari ücrette Temmuz ayında yapılan %30 luk zammında ardından, asgari ücrete bağlı olan diğer ödemelerde güncellenmişti. Yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından diğer ödemelerin ne kadar olduğu da merak ediliyor. Yeni asgari ücret ile birlikte işsiz maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde...

kısa çalışma ödeneği

2023 YILINDA YENİ ÖDEMELER NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin açıklanmasının ardından işsizlik maaşı ve diğer ödemelerin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşsiz ödeneceği çalışmayan belli bir primi sağlamış vatandaşlara veriliyor.

Son dört aydır kesintisiz prim ödemesine sahip olan vatandaşların alabildiği bu maaş, brüt asgari ücrete göre belirlenmektedir. Brüt asgari ücretin taban fiyatı %40 oranında, tavan fiyası ise %80 oranında belirlenerek işsizlik ücreti belirleniyor. Buna göre 2023 yılında işsizlik maaşı 4 bin 3 TL ve en yüksek işsizlik maaşı da 6 bin 6 TL olacak.

Kısa çalışma ödeneği de çalışan kişinin 3 ay gibi bir durumda çalışamadığı durumlarda, ya da gelirinin azaldığı durumlarda ödenen ödenektir. Bu ödeneğin hesaplanması ise bir senelik maaşının %60'ı olarak hesaplanmaktadır. Buna göre, asgari ücretin belirlenmesinin ardından, 2023 yılında kısa çalışma ödeneği tutarı 15 bin olarak belirlenmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN