Asgari ücret zammında son viraj dönüldü! Masadaki kritik rakam ortaya çıktı!

Asgari ücret zammında son viraj dönüldü! Masadaki kritik rakam ortaya çıktı!

2023 asgari ücret zammıyla ilgili son durum henüz netleşmemiştir. Ancak, her yıl olduğu gibi Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret zammıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Merak edilen ara zam miktarı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Temmuz ayına yaklaşırken asgari ücret zammı konusu gündemde önemli bir yer tutmaktadır. Brüt ve net asgari ücret için çeşitli tahminler yapılmaktadır ve bu tahminler, ilk dört aylık enflasyon farkının ortaya çıkmasıyla daha net hale gelmektedir.

Son olarak, Ocak ayında 8.506 TL olarak belirlenen asgari ücret konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin tarafından açıklama yapıldı.

BAKAN VEDAT BİLGİN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLADI

vedat bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, asgari ücretin artmasıyla birlikte diğer ücretlerin de yükseldiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücretin gelir vergisinden muaf tutulduğunu ve bu adımın tarihsel bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakan, temmuz ayında asgari ücretin reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleneceğini ve geçmişteki en yüksek seviyeye çıkarılan dolar bazında 455 doların üzerinde bir düzenleme yapılacağını ifade etti. Bakan, yaklaşık 500 dolar civarında bir asgari ücret düzenlemesi yapılması gerektiğini belirtti ve çalışmaların hazır olduğunu söyledi.

Temmuz ayında memur maaş zammının ve asgari ücret zammının açıklanacağı belirtildi. Enflasyon rakamlarının da bu kararlarda belirleyici olduğu ve memur maaş zammıyla birlikte asgari ücret zammının da netleşeceği ifade edildi. Ülkede kayıtlı 27 milyon çalışan bulunduğu ve bunlardan 7 milyon 131 bininin asgari ücret aldığı bilgisi paylaşıldı. Asgari ücret zammının, tüm vatandaşların gelirini etkilediği ve dolaylı olarak herkesin cebine giren parayı etkilediği belirtildi. Detaylı çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni asgari ücret zammının duyurulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN