Asgari ücretli ve emekliye Türkiye'nin en büyük zammı geliyor! Ekonominin kilit ismi müjdeyi verdi

Asgari ücretli ve emekliye Türkiye'nin en büyük zammı geliyor! Ekonominin kilit ismi müjdeyi verdi

Son dakika haberi... Yeni yılın yaklaşması ile birlikte asgari ücret ve emekli maaşı zammı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Kabine toplantısının ardından emeklilere tek seferliğine 5 bin TL'lik ikramiye verileceğini duyurmuştu. Yapılan açıklama sonrası vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırırken Ziraat Bankası'nın eski yöneticilerinden olan Şenol Babuşçu'dan müjdeli haber geldi. Asgari ücrete dev zam geliyor!

Emekli maaşı ve asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme. Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte asgari ücret ve emekli maaşlarına yeni zam beklentisi oluşmuş durumda. Milyonlarca kişi 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?' sorularını araştırırken piyasa kahininden güzel haber geldi. Ziraat Bankası'nın eski yöneticilerinden olan Şenol Babuşçu, müjdeli haberi duyurdu. Asgari ücretli ve emekliye Türkiye'nin en büyük zammı geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

PİYASA KAHİNİ AÇIKLADI: ASGARİ ÜCRETE VE EMEKLİ MAAŞLARINA DEV ZAM GELİYOR!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz çalışan ve emeklilerin belini bükmüş durumda. Ocak ayında gelecek olan zamlar merak konusu olurken vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam olacak?' sorularını araştırırken Ekonomist Şenol Babuşçu, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir zammı emeklilere ve asgari ücretlilere sunacağını belirtti.

gfgf-88.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

YouTube'ta 13 Dakikada Ekonomi isimli programda ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, emekli maaşı ve asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilere Cumhuriyetin 100. yılı dolasıyla verileceği söylenen '5 bin TL Cumhuriyet primi' ve zamla ilgili konuşan Prof. Dr. Babuşçu, "Ocak ayında; emekliye, memura ve asgari ücretliye tarihin en büyük zamlarından biri yapılacak." öngörüsünde bulundu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram masadaki en güçlü tahminin açıkladı. Yıl sonu asgari ücret beklentimiz şu anda Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, memurlara yüzde 50 artış olacağını söyledi. Yıl sonu itibarıyla yüzde 40-45 arası bir altı aylık enflasyon bekleniyor. Ben en az yüzde 40’lar seviyesinde artış olacağını, asgari ücretin net 15 bin liradan başlayacağını düşünüyorum.

hghggh-2023-10-14t133045-531.jpg

TÜRK-İŞ’in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmaları var. Daha önce Çalışma Bakanı tarafından ‘Asgari ücret ne olmalı?’ anketi yapılmıştı. Bu dönemde de böyle bir anket yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Asgari ücretin 15 bin TL psikolojik sınırı aşacağını düşünüyorum.”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram, şunları söyledi; Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN