Asgari ücretlilere 14 bin lira müjdesi! Meclis gündemine gelen rakam milyonları heyecanlandırdı

Asgari ücretlilere 14 bin lira müjdesi! Meclis gündemine gelen rakam milyonları heyecanlandırdı

Son dakika haberi... Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete gelecek olan zamda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya geldi ancak henüz rakamlarda uzlaşılamadı. Kulislerde hareketlilik başlarken beklenen açıklama geldi. Asgari ücretlilere 14 bin lira müjdesi! Meclis gündemine gelen rakam milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 asgari ücret zammı ne kadar oldu? İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri ve detaylar...

Asgari ücret zammında kritik viraja girildi. Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak olan zammı sorgularken gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 asgari ücret ek zam ne kadar olacak? Asgari ücret zammında son durum ne?' sorularını araştırıyor. Beklenen açıklama geldi. Asgari ücretlilere 14 bin lira müjdesi! Meclis gündemine gelen rakam milyonları heyecanlandırdı. Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte son dakika asgari ücrete haberinin detayları...

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA FLAŞ GELİŞME!

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Temmuz ayına sayılı günler kala gözler asgari ücret zammına çevrildi. Kulislerden birçok rakam gündeme getirilirken net rakam ilk kez açıklandı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Asgari ücret belirlenirken önce 5 aylık kaybı giderilmeli, üstüne en az yüzde 30 zam yapılmalıdır." çağrısında bulundu.

fdfddf-37.jpg

İLK RAKAM NETLEŞTİ: 14 BİN LİRA...

Sosyal medya hesabından yeni bir video paylaşan Ağbaba, "Asgari ücret belirlenirken önce 5 aylık kaybı giderilmeli, üstüne en az yüzde 30 zam yapılmalıdır. Resmi enflasyona göre asgari ücretin 5 aylık kaybı 1298 TL, Dolara göre kaybı 96 dolar yani 2270 TL. Bu durumda asgari ücret 12 bin 751 TL ile 14 bin 8 TL arasında bir rakama denk gelmelidir." dedi.

hjhjhj-2023-06-15t093512-538.jpg

MİLYONLARCA ÇALIŞAN ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Ağbaba, "Cumhurbaşkanı, ‘Emekçileri enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz' diyor ancak eğer açıklanacak rakam 12 bin 751 TL'den düşük olursa önümüzdeki 6 ayda asgari ücretli maalesef hem enflasyona ezilecek hem de hayat pahalılığında ezilmeye devam edecek. Bütün dünya alem biliyor ki TÜİK'in açıklamış olduğu enflasyon rakamları hayatın gerçekliğiyle uyuşmamaktadır. Dolayısıyla asgari ücret mutlaka en az 12 bin 751 TL olmalıdır." ifadelerini kullandı.

kkjkjkj-4.jpg

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLDU?

Asgari ücreti; işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çoğunluk kararıyla belirliyor. Halihazırda asgari ücret, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, bin 551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor. Geçtiğimizin yıl asgari ücrete yapılan artış, 2 toplantılık bir süreçle karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zammın netleşmesi bekleniyor. Asgari ücretle birlikte işveren prim desteği de belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN