Asgari ücretliye Nisan piyangosu vurdu!

Asgari ücretliye Nisan piyangosu vurdu!

Son dakika haberi... 2023 yılı itibari ile asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşlarına zam yapılmıştı. Gelen zamlar enflasyon karşısında su gibi erirken hükümet kanadından yeni bir açıklama geldi. Asgari ücretle çalışanlara Nisan piyangosu vurdu. O tarihte çifte maaş alacaklar! Geçinme sorunu yaşayan ailelere büyük ikramiye. Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki ilave tediyeler hangi tarihte yatırılacak? İşte detaylar haberimizde...

Asgari ücrette yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmekte. 2023 yılı itibari ile asgari ücret, memur maaşları ve emekli maaşlarına zam gelmişti. Gelen zamlar vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı ancak etkisi kısa sürdü. Artan enflasyon ile birlikte zamlı maaşlar su gibi erirken milyonlarca kişi 'Asgari ücrete bir zam daha gelecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama ise geldi. Asgari ücretliye Nisan piyangosu vurdu! O tarihte çifte maaş alacaklar. Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki ilave tediyeler hangi tarihte yatırılacak? İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları...

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARA BÜYÜK MÜJDE

Türkiye'de artan enflasyon ve alım gücünün düşmesi ile birlikte vatandaşlar maaşlara gelecek olan zam ve ikramiyeleri araştırmaya başladı. Beklenen haber ise geldi. Cumhurbaşkanlığının kararı doğrultusunda kamu emeklilerinin yararlandığı tediye (ikramiye) ödemeleri, 6772 sayılı kanuna göre ödeniyor. İlk kısmı 27 Ocak 2023 tarihinde ödenirken, ilave tediyelerin hangi tarihte hesaplara yatacağı da belirlendi.

gfgfggf-5.jpg

Her yıl kamu işçilerine yönelik yapılan bir ödeme türü olan tediyeler 52 gün bazında ödenirken, yılın ikinci bölümünde de ilave tediye ödemesi yapılıyor. İlave tediye ödemesi ise 26 günlük tutar olarak yatırılıyor. Maden işçilerinin tediyeleri ise 22 Aralık 2023'te tek seferde ödenecek.

O TARİHTE ÇİFTE MAAŞ ALACAKLAR!

Gelen haber sonrası vatandaşlar ikramiyelerin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Beklenen açıklama ise geldi. O tarihte çifte maaş alacaklar. Kanun kapsamında yer alan kurumlarda çalışan personele yönelik ilki 27 Ocak 2023 tarihinde ödenen tediyelerin ikinci yarısı ise Nisan ayında ödenecek. Alınan karara göre, ilave tediyenin ikinci yarısını oluşturan miktar 17 Nisan 2023 tarihinde ödenecek.

jhjhjhhj-4.jpg

KİMLER İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ ALACAK?

Peki bu ikramiyelerden kimler yararlanabiliyor? Kimler ilave tediye ödemesi alacak? İşte alabilecek kadrolar;

  • Kadroya geçen taşoran işçilere yönelik bir ödeme çeşidi olan ilave tediyeler, devlet memurları kanununda yazılı olan bir ikramiye olarak çalışan personele, ücret sistemi dikkate alınmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye şeklinde ödeniyor.
  • Çalışan tüm personelin faydalandırıldığı tediye ödemelerinden kadroya geçmiş olan taşeron işiler de istifade ediyor. Bunun yanı sıra, her yıl için bir aylık istihkakları tutarını aşmamak kaydıyla, Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha ödenebiliyor.
  • Birinci ve ikinci maddelere göre, an işçilere bu çerçevede yatırılan tediyeler dışında, her yıl için bir aylık istihkakları tutarını aşmayacak şekilde, Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye ödemesi daha gerçekleştirilebiliyor. Bu kanuna göre tediyelerin hangi aralıkta ödeneceği, Cumhurbaşkanı kararıyla belirleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN