Aylar sonra bir ilk: KKM sahiplerine kur farkı yok

Aylar sonra bir ilk: KKM sahiplerine kur farkı yok

Kur Korumalı Mevduat'ta hesap sahiplerine en kötü haber geldi. Dolar/TL son 3 ayda yalnızca yüzde 2 arttı. Kur eylül ayı başında bulunduğu 18,2 seviyesinden 18,6 seviyelerine çıktı. Bu gelişmelerle kurdaki artış mevduat faizini karşılamadığı için KKM sahipleri kasım ayında kur farkı ödemesi almamış oldu.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine, kasım ayında, kurdaki artış mevduat faizini karşılamadığı için ödeme yapılmadı.

Dolar/TL son 3 ayda yalnızca yüzde 2 arttı. Kur eylül ayı başında bulunduğu 18,2 seviyesinden 18,6 seviyelerine çıktı. Bu gelişmelerle kurdaki artış mevduat faizini karşılamadığı için KKM sahipleri kasım ayında kur farkı ödemesi almamış oldu.

TOPLAMDA 91.5 MİLYAR TL ÖDENDİ

KKM’de ilk ödemelerin yapıldığı mart ayından itibaren bütçeden KKM sahiplerine toplam 91,5 milyar TL ödendi. Merkez Bankası’nın dönüşümlü hesaplar için ne kadar ödeme yaptığı ise henüz bilinmiyor.

Bütçeden KKM sahiplerine mart ayında 11,7 milyar TL, nisan ayında 4,5 milyar TL, nisanda 4,8 milyar TL, mayısta 16,1 milyar TL, haziranda 23,3 milyar TL, temmuzda 15 milyar TL, ağustosta 9,3 milyar TL ve ekimde 6,6 milyar TL ödeme yapılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN