Bakan Dönmez: Aralıkta doğal gaza zam yok

Bakan Dönmez: Aralıkta doğal gaza zam yok

Eylül ayında doğal gaz ve elektriğe gelen zammın ardından kış aylarının yaklaşmasıyla doğal gaz faturalarına zam gelip, gelemeyeceği merak ediliyordu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aralık ayında doğal gaza zam gelmeyeceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV'de canlı yayında Aralık ayında faturalara zam gelmeyeceğini duyurdu.

Öte yandan Bakan Dönmez, Karadeniz’de bulunan gazın ne zaman kullanıma gireceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın gelecek yılın ilk çeyreğinde mart ayı gibi sisteme verileceğini belirterek, 4 yıl içinde kırk milyon metreküpe çıkarılacak üretimin konutlarda kullanılan gazın tamamını karşılamaya yeteceğini bildirdi.

KARADENİZ GAZINDA SONA DOĞRU

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar:

''Kara ve denizde boru serim işlemi bitti. 280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak''

Karadaki tesislerin özelliklerini de konuşursak; ne olacak bu tesislerde, buradaki çalışmalar ne sağlayacak, karadaki tesislerin süreçteki önemi nedir?

''Burası artık bizim ulusal sisteme vereceğimiz gazın işlenme tesisi. Bir de liman tarafı var, orada da lojistik işlemleri gerçekleştiriyoruz.

FATURADA İNDİRİM OLUR MU?

Gazın ulusal sisteme bağlanmasıyla evlerde kullanılan doğal gazda indirim olacak mı?

''Doğal gazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğal gazın üretilmesiyle vatandaşımıza gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız. Buz gazla hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak''

Kış öncesinde enerjide duruma bakarsak; Türkiye’deki son durum nedir, doğalgaz depolama tesislerinde doluluk oranları nedir?

''Avrupa'da ciddi bir endişe var. Türkiye bu kışı sorun yaşamadan atlatacak''

DOĞAL GAZA ZAM GELECEK Mİ?

Burada öncelikle küresel fiyatlara bakmak gerekiyor. Pandemi öncesi ve sonrasına bakacak olursak doğal gazda anormal artışlar oldu. Ukrayna'daki savaş kısa sürede biterse piyasayı rahatlatır. Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değil, oynaklık çok fazla.

''ARALIK'TA DOĞAL GAZA ZAM YOK''

Ama yaz aylarındaki yüksek seviyenin gerilediğini görüyoruz. Ancak bu geçici mi olacak yoksa kalıcı mı olacak göreceğiz. Ama Aralık ayında doğalgaza zam yapılmayacak''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN