Bakanlık uyarmıştı: Bir market daha fiyatları sabitledi

Bakanlık uyarmıştı: Bir market daha fiyatları sabitledi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili zincir market yöneticilerine uyarısı sonra marketlerden peş peşe açıklamalar geliyor. ŞOK Marketler grubunun, ocak ayı boyunca bin üründe fiyatlarını sabitlediğini duyurmasından sonra Migros da açıklamada bulundu. Migros Marketler grubu da ocak ayı boyunca üç binden fazla üründe fiyatı sabitleyeceğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçtiğimiz günlerde dört zincir marketin yöneticileriyle buluşmuş ve etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunulduğunu belirtmişti. Muş, "Asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Bakan Muş'un uyarılarına sonrası ŞOK Marketler grubu, ocak ayı boyunca bin üründe fiyatlarını sabitlediğini duyurmuştu.

MİGROS, 3 BİNDEN FAZLA ÜRÜNDE FİYATI SABİTLEDİ

Şok'un ardından Migros' da ocak ayı için sabit fiyat ve sürekli indirim kampanyası başlatıldığını açıkladı. Marketten yapılan açıklamada, 419 temel ihtiyaç ürünlerinde sabit fiyat, 3 binden fazla üründe sürekli indirim, 23 farklı ürün ailesinden tüm ürünlerde yüzde 25 ile yüzde 50 arasında indirimler uygulandığı bildirildi.

ŞOK Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Demirel, ise geçtiğimiz günlerde küresel dalgalanmalar etkisiyle fiyatların yükseldiği zorlu bir yılı geride kaldığını belirterek, şunları söylemişti:

Biz de ŞOK Marketler olarak ülkemizin ekonomisine ve müşterilerimizin bütçesine katkı vermek üzere ocak ayı boyunca bin üründe fiyatlarımızı sabitleme kararı aldık. Her zaman uyguladığımız düşük fiyat politikamızı bu defa ocak ayı boyunca sabitleyerek müşterilerimize yönelik hoş bir sürpriz yaptık. Yani belirlenen bin ürünün maliyetleri artsa da fiyatları ay sonuna kadar sabit kalacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN