Bakan Muş'la toplantı yapmışlardı: BİM de fiyatları sabitledi

Bakan Muş'la toplantı yapmışlardı: BİM de fiyatları sabitledi

ŞOK Marketler grubunun, ocak ayı boyunca bin üründe fiyatlarını sabitlediğini duyurmasından sonra BİM'den de bir açıklama geldi. BİM ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatını sabitlediğini duyurdu. Ticaret Bakanı Muş, Türkiye'de en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin üst yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirterek, "Asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk." dedmişti.

Asgari ücret zammı sonrasında dört zincir marketin yöneticileriyle buluşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, etiket fiyatlarıyla ilgili uyarıda bulunmuştu. Muş'un "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz." açıklamasının ardından ŞOK Marketler grubu, ocak ayı boyunca bin üründe fiyatlarını sabitlediğini duyurmuştu. Ardından arka arkaya Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden olan Migros, Happy Center, CarrefourSA, Onur ve A101, ocak ayının sonuna kadar üründe fiyat sabitleme kararı aldı.

Son olarak BİM'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, BİM için müşterilerinin menfaatinin kısa vadeli yüksek kardan daha önemli olduğu belirtildi.

BİM'in kurulduğu günden bu yana temel prensibinin yüksek kaliteli ürünleri her zaman uygun fiyata müşterilere sunmak olduğu aktarılan açıklamada, "Üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle uyguladığımız indirimler, fiyatı değişmeyen ürünler ve birçok üründe sabitlediğimiz fiyatlarla halkımızın her zaman yanındayız." ifadeleri kullanıldı.

'250'DEN FAZLA ÜRÜNÜN FİYATI 3 AYDIR DEĞİŞMEDİ'

"Birlikten Berekete #KazananTürkiye" başlıklı açıklamada, 250’den fazla ürünün son 3 aydır fiyatının değişmediği, ocak ayı boyunca da 500 ürünün fiyatının sabitlendiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN