Zincir marketlerden ortak karar: İndirim başlıyor

Zincir marketlerden ortak karar: İndirim başlıyor

ŞOK, Migros, CarrefourSA ve Happy Center gibi Türkiye'nin perakende sektöründe öncü olan marketler, birbiri ardına 'indirim' ve 'fiyat sabitleme' uygulamasına gitti. İTO Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun ise zincir marketlerin fiyatlarda indirime gideceğini duyurdu.

Zincir marketlerdeki etiket tartışması devam ederken, marketler tarafından yeni kararlar gelmeye devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı Yavuz Altun, zincir marketlerin fiyatlarda indirime gideceğini açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre; Altun, "Enflasyondaki düşüşe paralel olarak perakende fiyatlar da düşecek. Komite başkanı olarak zincir marketlerle görüştüm, hepsi fiyatlarda indirime gideceğini teyit etti. Sektör olarak halkımıza verebileceğimiz tüm desteği sunacağız" ifadelerini kullandı.

Bununşa birlikte Happy Center Marketleri CEO'su olan Altun, Happy Center olarak yeni yılla birlikte gıda ve gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarını yüzde 10 ile 20 arasında düşürdüklerini; et ve süt ürünlerinde ise arza bağlı olarak ilerleyen süreçte indirim yapabileceklerini söyledi.

MİGROS, ŞOK VE CARREFOURSA FİYATLARI SABİTLEDİ

ŞOK Marketler de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ocak ayı boyunca bin üründe fiyatları sabitlediğini duyurmuştu. Migros da dün yaptığı açıklamada çok sayıda üründe indirime gittiğini duyurdu.

CARREFOURSA'DAN İNDİRİM GELDİ

CarrefourSA da bu ay 20 bin üründe yüzde 20 ve yüzde 40’a varan indirimler yaptığını açıkladı.

MİGROS DA 'İNDİRİM' DEDİ

Migros da içinde bulunduğumuz ocak ayı boyunca en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyatları sabitlerken 3 binden fazla markalı üründe sürekli indirime gitti.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin, enflasyonla mücadele kararlılığıyla yüzlerce temel üründe hem fiyatları sabitlediği hem de çok güçlü indirim kampanyaları başlattığı bildirilirken, ocak ayı boyunca un, yağ, çay, şeker, bakliyat, deterjan, çocuk bezi gibi en temel ihtiyaç ürünlerini içeren Migros markalı 419 üründe fiyat sabitlemesine gidildi.

Aynı zamanda 3 binden fazla markalı üründe ise sürekli indirim yapılırken 23 farklı gruptaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde 20 bine yakın üründe özel olarak yüzde 25'ten yüzde 50'ye varan indirimler sunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN