Bakan Işıkhan'dan asgari ücretliye müjde! Hem maaş hem destek arttı: İşte ceplere girecek rakam

Bakan Işıkhan'dan asgari ücretliye müjde! Hem maaş hem destek arttı: İşte ceplere girecek rakam

Milyonlarca asgari ücretlinin yüzü gülmeye devam edecek. Asgari ücretlinin destekleri artıyor! Tüm detaylar haberimizde.

Asgari ücrete Temmuz ayından itibaren yapılacak zamlar belli oldu. Zamların yanında destek ödemeleri de yükseltildi! Asgari ücretlinin yüzü gülecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRETLİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Asgari ücrete geçtiğimiz günlerde yüzde 34.04 oranında zam yapıldı ve net asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesine yükseltildi. Zam haberi sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret destekleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Şimdiye kadar çalışmalarımız hak temelinde ve insan odaklı şekilde yürütüldü, bütün vatandaşımızın refah ve huzuru için çalışmalarımızı hayata geçirdik. 

Asgari Ücret Destekleri Arttı

Çalışanlarımızı koruyacak iyileştirmeler yapıldı ve çalışma hayatının da birçok sorunu çözüldü. Çalışma barışını, yatırım üretim istihdam hedefimiz kapsamında sağlama hedefinde olduk. Cumhurbaşkanı destekleri ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu uzlaşmasıyla birlikte yeni asgari ücret yüzde 34 oranında artışla 11 bin 402 TL'ye yükseldi. 2022 senesinin ikinci yarısına nispeten yüzde 107 oranında artış yaşandı. 2002 senesinden 2023 senesine norminol olarak 61 kat, reel olarak yüzde 312 artış sağlandı. 400 TL olan asgari ücret desteği önümüzdeki 6 ay 500 TL olarak verilecek. Buradan bütün milletimize ve çalışanlarımıza hayırlı olsun diyorum.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN