Bu kurutulmuş meyveyi gece suda bekletip sabah aç karnına yiyin! Faydaları saymakla bitmiyor, metabolizmayı hızlandırıyor

Bu kurutulmuş meyveyi gece suda bekletip sabah aç karnına yiyin! Faydaları saymakla bitmiyor, metabolizmayı hızlandırıyor

Dünya genelinde son dönemde doğal ürünlerin tüketimi arttı. Sağlık açısından oldukça önemli olan doğal besinleri doğru şekilde tüketmek gerekiyor. Kurutulmuş bir meyveyi gece suda bekletip sabah aç karnına içtiğinizde sağlığa pek çok faydası bulunuyor. İşte detaylar...

Sağlıklı ve kaliteli hayat sürmek için tükettiğimiz gıdaların tüm içeriğini bilmek ve hangi alanlarda etkili olduğunu öğrenmek önemli.

Kuru kayısı lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda son derece faydalı gıdalardan biri. Lif zengini olan kuru kayısı sindirim sistemi üzerinde son derece faydalı. Gerçekgündem'de yer alan habere göre, kuru kayısıyı geceden suda bekletip tükettiğinizde farklı faydalarından yararlanabilirsiniz.

jumbo-kuru-kayisi-1kg-resim-514.jpeg

KURU KAYISININ FAYDALARI NELER?

* Lif bakımından zengin olan kuru kayısı, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda kabızlık probleminin de kısa sürede bitmesine katkı sağlar.

* A vitamini zengini olan kuru kayısı, göz sağlığını koruma altına alırken göz hastalıklarına karşı da kişiyi korur.

* Kalsiyum ve potasyum açısından zengin olan kayısı kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.

* Antioksidan açısından güçlü bir kaynak olan kuru kayısı, cildin sağlıklı ve parlak bir görünümde olmasına yardımcı olur.

* İçeriğinde bolca demir bileşeni barındıran kuru kayısı, kansızlığı tedavi etme noktasında son derece başarılı.

* C vitamini zenginliği bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlarken, hastalıklara karşı güçlenilmesine yardımcı olur.

* Kolesterol seviyesini düzene sokan kuru kayısı, kolesterol seviyesini dengede tutar.

* Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan kuru kayısı, B vitamini zengini olmasıyla günlük yaşamda enerjinizin yükselmesine de katkı sağlar.

* Kan basıncını dengeleme noktasında oldukça başarılı. Potasyum açısından zengin olması kan basıncını dengeleyerek kalp sağlığını koruma altına alır.

* Kuru kayısı içerisindeki sağlıklı vitaminler saçların güçlü ve parlak görünümde olmasına yardımcı olur.

KURU KAYISININ BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

Karbonhidrat: 5 gram

Protein: 1 gram

Yağ: 1,30 gram

Şeker: 15 gram

Lif: 2 gram

A vitamini: Yüzde 20

C vitamini: Yüzde 0.50

Kalsiyum: Yüzde 1.20

Demir: Yüzde 4.20

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN