Bakan Işıkhan'dan emeklilere dev müjde! O tarihte hesaplarına 12.500 TL yatırılacak: Hemen kontrol edin, detaylar belli oldu

Bakan Işıkhan'dan emeklilere dev müjde! O tarihte hesaplarına 12.500 TL yatırılacak: Hemen kontrol edin, detaylar belli oldu

Son dakika haberi... Milyonlarca emeklinin beklediği haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi. Yapılan açıklama doğrultusunda emeklilere 5 bin lira ikramiye verilecek ve en düşük emekli maaşı ile birlikte hesaplara 12 bin 500 TL yatacak. O tarihte hesaplarınızı kontrol edin. Detaylar belli oldu, başvuran herkes alabilecek. Sakın geç kalmayın! İşte detaylar haberimizde...

Emeklilerin dört gözle beklediği emekli ikramiyesinde detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından düzenleme Meclis'ten geçerek onayladı. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren haber. Bakan Işıkhan'dan emeklilere dev müjde! O tarihte hesaplarına 12.500 TL yatırılacak. Detaylar belli oldu, hemen hesaplarınızı kontrol edin. Peki emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte son dakika emekli maaşı haberinin detayları...

TBMM'DEN KABUL EDİLEREK ONAYLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamada emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liralık ikramiye verileceğini duyurmuştu. Söz verilen ödemeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifine eklenen bir önergeyle kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlemenin ardından yapmış olduğu açıklamada, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

hghgg-6.jpg

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİLERE GÜZEL HABER: O TARİHTE HESAPLARA 12.500 TL YATACAK!

Düzenlemenin Meclis'te onaylanmasının ardından emekliler 'Emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15’ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler." dedi.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin yarın (11 Ekim Çarşamba) Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını bildirdi. Bakan Işıkhan ödemelerin ise Kasım ayının 15'ine yakın yapılacağını ifade etti.

hjhj-23.jpg

ÇALIŞAN EMEKLİLER FAYDALANABİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz." dedi. 5 bin TL emekli ödemelerinden yalnızca emekli olanlar yararlanabilecek. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeden emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. EYT’ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN