Bakan Nebati Brüksel'de 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı: AB'ye tam üyelik, Türkiye'nin stratejik dış politika hedefidir

Bakan Nebati Brüksel'de 'Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı: AB'ye tam üyelik, Türkiye'nin stratejik dış politika hedefidir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Brüksel'deki Avrupa Parlementosu'nda "Türkiye Ekonomi Modeli” konulu panelde konuşma gerçekleştirdi. AB'ye tam üyeliğin Türkiye'nin stratejik dış politika hedefi olmaya devam ettiğini vurgulayan Nebati, "Salgın ve Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı olumsuz şoklar özellikle Türkiye'nin Avrupa için önemini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Brüksel'deki Avrupa Parlementosu'nda parlamenterlerin, AB Komisyonu yetkililerinin, akademisyenlerin, iş dünyası ve diplomatik çevrelerin katılımıyla düzenlenen "Türkiye Ekonomi Modeli” konulu panelde bir konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Nebati konuyla ilgili yaptığı açıklamada panelde, ekonomi modelleri ile dünyada oldukça zorlu geçen bir yılda ulaştıkları başarıları katılımcılarla paylaştıklarını söyledi.

Sosyal medya hesabından düzenlenen panele dair bilgilendirmelerde bulunan Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki tahıl koridoru girişiminin dünya gıda arz güvenliğine sağladığı katkıyı vurguladık. Ülkemize özgü dinamikleri gözeterek devreye aldığımız modelimizin, Avrupa Parlamentosu'nda detayları ile ele alınması, AB Komisyonu yetkilileri ve parlamenterler tarafından yoğun ilgi görmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE-AB BİRLİKTELİĞİNİN ÖNEMİ YENİDEN GÖZLER ÖNÜNDE'

Türkiye'nin AB'ye aday ülke olarak, Birlik ile uzun yıllara dayanan ekonomik, siyasi ve sosyal çok yönlü ilişkilere sahip olduğunu anımsatan Nebati, "Özellikle geçtiğimiz son 5 yılda AB katılım müzakere sürecimiz ve ilişkilerimizde yaşanan tıkanma, bizlerin arzu ettiği bir manzara değildir. AB'ye tam üyelik, Türkiye'nin stratejik dış politika hedefi olmaya devam etmektedir. Gerek küresel, gerek bölgesel düzeyde yaşanan gelişmeler de Türkiye-AB birlikteliğinin önemini yeniden gözler önüne sermiştir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin; göç konusundaki etkin işbirliği, enerji ve gıda güvenliği konusundaki katkıları ve jeopolitik konumuna bağlı olarak AB'nin güvenliğine yaptığı somut katkılara dikkati çeken Nebati, "Salgın ve Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı olumsuz şoklar özellikle Türkiye'nin Avrupa için önemini bir kez daha ortaya koymuştur" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN