Bakan Nebati'den ihracat rakamları değerlendirmesi: Türkiye Yüzyılı'na hazırız

Bakan Nebati'den ihracat rakamları değerlendirmesi: Türkiye Yüzyılı'na hazırız

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dış ticaret açığı rekorunun kırıldığı ocak ayında, ihracatın yükselişi hakkında açıklamada bulunarak, "Amacımız ihracat ve üretimimizin teknoloji ve tasarım yoğunluğunu artırarak küresel değer zincirlerinde yükselmektir. Buna yönelik olarak oluşturduğumuz kapsamlı politika çerçevesinin yanı sıra güçlü projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 14,3 milyar dolar ile dış ticaret açığı rekorunun kırıldığı ocak ayında, ihracatın yükselişine dikkat çekerek, "2022 yılının her ayında rekor kıran ihracatımız, bu eğilimini 2023 yılı Ocak ayında da sürdürdü" açıklamasında bulundu.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Küresel ekonomi ve ticaretteki zayıflamanın sürdüğü ve küresel finansal koşullarda sıkılaşmanın görüldüğü bir ortamda, 19,4 milyar dolarla en yüksek Ocak ayı ihracatı seviyesine ulaştık. Yıllıklandırılmış ihracatımız da artışını sürdürerek 256 milyar dolara ulaşmıştır.

'GÜÇLÜ PROJELERLE TÜRKİYE YÜZYILI'NA HAZIRIZ'

Amacımız ihracat ve üretimimizin teknoloji ve tasarım yoğunluğunu artırarak küresel değer zincirlerinde yükselmektir. Buna yönelik olarak oluşturduğumuz kapsamlı politika çerçevesinin yanı sıra güçlü projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırız!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN