Bakan Şimşek 'Yatırımcının güvenini kazandık' diyerek duyurdu: Yabancı yatırımlar beklentilerin üzerinde

Bakan Şimşek 'Yatırımcının güvenini kazandık' diyerek duyurdu: Yabancı yatırımlar beklentilerin üzerinde

Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye'ye yabancı sermaye girişlerinin beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Sağlam ekonomik politikalar ve yapısal dönüşüm sayesinde yatırımcı güveninin yeniden kazanıldığını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT'ye verdiği röportajda, Türkiye'nin yabancı sermaye girişlerinde öngörülenin üzerinde bir başarı elde ettiğini açıkladı. Şimşek, sağlam ekonomik politikalar ve yapısal dönüşüm sayesinde yatırımcı güveninin yeniden kazanıldığını belirtti.

Bakan Şimşek, güçlü politikalar ve yapısal reformların birleşimi sayesinde yatırımcı güveninin arttığını vurguladı. Bu güven artışı, Türk varlıklarına olan ilgiyi artırarak sermaye girişlerine dönüştü ve reel döviz kurunu dengelemeye yardımcı oldu. Şimşek, "Portföy tercihlerinin Türk varlıkları lehine olması, girişlerin artmasını sağladı" dedi.

"NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ"

Şimşek, Türkiye'nin offshore piyasalara yönelik düzenlemeleri gevşetme yollarını araştırdığını ve nispeten uzun vadeli swaplarla başlayabileceğini söyledi. "Ne yapılması gerektiğini biliyoruz, ancak bunun zamanlamasına, sıralamasına ve dozuna karar verilmedi" diyen Şimşek, henüz bu sürecin ilk aşamalarında olduklarını belirtti. Tüm zorlukların üstesinden gelinmese de önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

GELECEK PLANLARI

Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalıştıklarını ve yatırımcıların güvenini kazanmaya devam edeceklerini belirtti. Şimşek, "Henüz bu sürecin ilk aşamalarındayız. Tüm zorlukların üstesinden geldiğimizi söylemiyorum, ancak iyi bir ilerleme kaydettik" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN