Bakan Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi: OVP'nin de altına çekeceğiz

Bakan Şimşek'ten cari açık değerlendirmesi: OVP'nin de altına çekeceğiz

Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, cari açık 2024 Ocak'ta 2 milyar 556 milyon dolar olarak gerçekleşti. Açıklanan verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yılı OVP’deki yüzde 3,1 olan öngörümüzden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı bekliyoruz." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, cari açık Ocak ayında 2,56 milyar dolar oldu. Aylık ödemeler dengesinde geçen yılın aynı dönemine göre yıllıklandırılmış cari açık 45,4 milyar dolardan 37,5 milyar dolar seviyesine geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari işlemler verisine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu ve yıllık cari açıktaki iyileşmenin mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştığını söyledi.

'OVP'DEN DAHA DÜŞÜK BİR ORANDA TAMAMLAMAYI BEKLİYORUZ'

Şubat ayında da devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3’ün altına gerileyeceğini söyleyen Bakan Şimşek, "Bu yılı OVP’deki yüzde 3,1 olan öngörümüzden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı bekliyoruz." dedi.

Şimşek, söz konusu performansın makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacağını ileri sürdü.

Şimşek'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşme mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştı.Şubat ayında da devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3’ün altına gerileyecektir.

Bu yılı OVP’deki yüzde 3,1 olan öngörümüzden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı bekliyoruz. Bu performans makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN