Bakan Vedat Bilgin temmuz ayınım işaret edip açıkladı: Asgari ücret kaç dolar olacak?

Bakan Vedat Bilgin temmuz ayınım işaret edip açıkladı: Asgari ücret kaç dolar olacak?

Bakan Vedat Bilgin, temmuz ayında zam yapmayı planladıkları asgari ücret ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. Bilgin, bölgesel asgari ücret düşünmediklerini belirtirken, asgari ücretin ortalama olarak 500 dolar olacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk'te Semiha Şahin'in sunmuş olduğu Akıl Çemberi programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bilgin'in üzerinde durduğu konu temmuz ayında yapmayı planladıkları asgari ücret zammı olurken yeni asgari ücretin kaç dolar olacağına dair konuştu.

Çalışmalarının hazır olduğunu ifade eden Bilgin, "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak" dedi.

bilgin.jpgÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

Bakan Bilgin'in cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET OLACAK MI?

Bölgesel asgari ücret artık küresel bir çağda yaşıyoruz ve bu küresel çağda ulaşım gibi birçok şey kolay oluyor. Bölgesel asgari ücret olduğunda belli bölgelerdeki emekçilerimizi cezalandırmak olur. Aynı zamanda çok hızlı değişen göçü destekler. Bundan ötürü bölgesel asgari ücret düşünmüyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN