Asgari ücret ara zammına son 35 gün! Bakan Bilgin yeni miktarı paylaştı: Dolar bazında asgari ücret

Asgari ücret ara zammına son 35 gün! Bakan Bilgin yeni miktarı paylaştı: Dolar bazında asgari ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete zam için temmuz ayı işaret edilmesi ile 1 ay kadar süre kaldı. Katıldığı canlı yayında sorulan sorulara cevap veren Bakan Bilgin, asgari ücret zammına dair sürpriz açıklamalarda bulundu. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HAKKINDA KRİTİK GELİŞME

Asgari ücret zammına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. 2022 yılı ile birlikte 2 kere zamlanan asgari ücretin 2023 yılı ile tekrardan 2 kere zamlanması bekleniyor. İlk zammı 2023 yılının başında alırken ikinci bir zam için temmuz ayı işaret edilmişti. 2023 yılının başında 5.500 TL olan asgari ücret 8.500 TL'ye yükseldi.

Son yollarda sürekli olarak yükselen enflasyon ile vatandaşın alım gücündeki düşüşü dengelemek adına yılda 2 kere zam yapıldığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla 2023 yılının ilk 6 ayında açıklanan enflasyona göre asgari ücret zammı yapılacak.

Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret asgari ücretli çalışanların şimdiden gündeminde yer alıyor. Memur, emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiren bu çalışmaların sonuca varması için son 35 gün kaldı. Temmuz ayı ile birlikte asgari ücret zammı açıklanacak.

6087f34e4e3fe010703332eb.webp

ASGARİ ÜCRETE ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları üzerine gözler yeniden asgari ücrete dikildi. Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret zammına dair meraklı araştırmalar tüm hızıyla sürüyor. Konuya dair yapılan eski açıklamalarda zamların temmuz ayında yapılacağını belirten Bakan Bilgin'den yeni bir açıklama geldi.

Habertürk canlı yayınına katılan Vedat Bilgin, konuk olduğu programda Kübra Par ve Kemal Öztürk tarafından sorulan sorulara cevap verdi. Kübra Par'ın "asgari ücrete ne kadar ara zam yapılır?" sorusuna ise verdiği yanıt dikkat çekti.

sgkye-30-milyar-liralik-yapilandirma-basvurusu-a7pvhlix.webp

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ'DA NE KADAR OLACAK?

Kübra Par'ın sorusu üzerine cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları gündemde yer aldı. Asgari ücret sorusuna Vedat Bilgin'in cevabı ise şu şekilde oldu;

"500 dolara tekabül eden bir alım gücünün Türkiye'nin asgari ücrette korunması önemli. Akılda kalsın diye 500 dolar diyorum, ona endekslemek istemiyorum"

Asgari ücretin 500 dolar olması halinde güncel asgari ücret günümüzdeki kura göre 10.006 TL olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN