Bank of America'dan TL'ye yatırım için dört şart

Bank of America'dan TL'ye yatırım için dört şart

Dünyanın en önemli bankalarından Bank of America, Türk varlıklarına yatırım için 4 kriter belirledi. BofA abonelerine hazırladığı özel raporunda faizin yüzde 40, doların ise 25 TL seviyelerini görmesi, piyasaya müdahalenin bitmesi ve dolar için küresel görünümün yukarıya dönük olmaması durumunda Türk Lirası alabileceklerini söyledi.

Önceki gün Borsa İstanbul’dan 1,5 milyar liralık hisse alımı gerçekleştiren ABD’nin en büyük ve dünyanın da en önemli bankalarından Bank of America, dün de müşterilerine bir mesaj gönderdi. BofA, gönderdiği mesajda abonelerinin TL’ye yatırım yapmaları için belirledikleri kriterleri sıraladı. Söz konusu mesajda, koşulların karşılanması durumunda Türk Lirası’na dönülebileceği belirtildi.

BofA stratejistleri tarafından aboneleri için hazırladığı raporda piyasaya müdahalelerin kaldırılması halinde Türk varlıklarına yatırımı değerlendirilebileceği belirtildi. Stratejistler, belirledikleri dört kriterin sağlanması halinde, TL’de uzun pozisyon açmayı ya da 10 yıl vadeli tahvilleri almayı değerlendirdiklerini duyurdu.

POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 40 OLURSA

Stratejistlerin dün yayımladıkları nota göre ilk olarak iç talebin zayıflamasını sağlamak için Merkez Bankası politika faizini yüzde 40’a kadar çıkarmalı. Böylece cari denge sürdürülebilir bir seviyeye gelebilir.

DOLAR 25 LİRAYA ÇIKARSA

İkinci kriter dolar/TL kurunun 25’in üstünde olması. Üçüncü kriter, kurumların dolar alımlarına yönelik kısıtlamaların ve döviz piyasasına yönelik müdahalelerin kaldırılması. Dördüncüyse dolar için küresel görünümün yukarı yönlü olmaması gösterildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN