Bankada parası olanlar dikkat! O tarihe kadar vakit verildi: Geç kalanların tüm parası buhar olup uçacak

Bankada parası olanlar dikkat! O tarihe kadar vakit verildi: Geç kalanların tüm parası buhar olup uçacak

Bankalardan müşterilere uyarı mesajı gönderildi. O tarihe kadar bankada parası olanlar elini çabuk tutsun. Geç kalanların tüm parası resmen buhar olup uçacak. İşte tüm detaylar...

Bankalardan birbiri ardında müşterilere uyarı mesajları gönderiliyor. Hesabı olan vatandaşlar için duyurular yapıldı. O tarihe kadar bunu yapmayan bankalardaki paralarınız buhar olup uçacak. Peki, bankalar neden uyarıyor?

PARALAR BUHAR OLACAK

Bankada parası olanlar bu uyarıyı dikkate alsın. Eski hesaplarınızda ya da kullanmadığınız bir hesabınızda parası olanlar o tarihe kadar incelesin. Banka hesabında kalan paraların kullanılmaması ve hareketsiz kalması halinde o süre zarfında bir daha ulaşamayabilirsiniz. Bankalar tarafından verilen uyarıya göre, hareketiz hesaplardaki paralarda 31 Mayıs tarihine kadar işlem yapılmazsa tüm para TMSF'ye kalacak.

1598744.webp

BANKA SORGULAMA SİSTEMİ

Kanal D ana haber tarafından paylaşılanlara göre, bankalarınızı sorgulama için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra yapacağınız banka sorgulama, hangi bankalarda hesabınız olduğunu sizlere gösterecektir.

VEFAT EDEN YAKINLARINIZIN HESABINI KONTROL EDİN

Vefat eden yakınların hesabına da erişim sağlayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal'ın açıklamalarına göre, vefat eden yakınlarınızın hesabında kalan parayı alma şansınız bulunuyor. 10 yıl ile birlikte bankalar bunu internet adreslerinde paylaşıyorlar. Bal tarafından yapılan açıklamada, " Birçok ciddi bedeller de bu şekilde bankada kalabilir. Düşük bedeller de kalabilir. 1 liranız bile olsa mutlaka onun peşine düşün. Özellikle vefat eden yakınları ile alakalı vatandaşlarımız mutlaka bunu takip etsinler” ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN