Bankalar dolarda al/sat farkında çıldırdı! Dolarla işlem yapanlar dikkat: Böyle fark görülmedi

Bankalar dolarda al/sat farkında çıldırdı! Dolarla işlem yapanlar dikkat: Böyle fark görülmedi

Döviz kurunun inişle çıkışlı seyrettiği bu günlerde bankalar hali hazırdaki kur farklarının resmen yeni bir çağ açtı. Öyle ki bankalardaki al/sat farkında inanılmaz bir ara açıldı. Özellikle de dolarda işlem yapanlar bu konuya dikkat! Şimdiye kadar böyle fark görülmedi.

Gazeteci Turhan Bozkurt, sosyal medya hesabı üzerinden bankalarla alakalı başına gelen bir olayı anlattı. Dolar ve Euro kurundaki yükselişin yanı sıra bankaların al/sat farkını müşterilerine yüksek oranlarda hissettirmesi bir kez daha görüldü. Dolayısıyla dolarla işlem yapan kişilerin bu konuya dikkat etmesi gerekiyor.

AL/SAT FARKI UÇUŞA GEÇTİ

Turhan Bozkurt, YouTube Premium uygulamasına yıllık abonelik yaptığını ve ödediği rakamın bankadaki yansımasını görünce şaşkına döndüğünü şu ifadelerle anlattı:

"Bir mesaj: "YouTube premium yıllık üye oldum. Fiyat olarak 579,99 TL yazıyordu. Alışverişimi yaptıktan sonra baktım. 603,14 TL yazıyordu."

yeni-proje.jpg

Daha sonra işlem yaptığı banka olan Yapı Kredi Bankasını aradığını ifade eden Bozkurt, banka yetkililerinin "kur farkı" diyerek açıklama yaptıklarını aktardı. Bozkurt, yaşanan durumun devamını şöyle anlattı:

"Ne slipte ne kredi kartı harcamalarında bu belirtilmemiş. Kaç dolar peki dedim? 20,32 dolar dediler."

"ALIRKEN EN DİPTEN SATARKEN KATMERLİ"

Bankanın al/sat işleminde farkı bu kadar açmasına ilişkin olarak, "Kuru 20,32x29,6953 TL'den hesaplamışlar. Alırken en dipten aldıkları dövizi satışta katmerli fiyattan satıyorlar" paylaşımında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN