Bayram sonrası dolar ne kadar oldu?

Bayram sonrası dolar ne kadar oldu?

Bayram öncesi yükselişte olan dolar Ramazan Bayramı'ndan sonraki ilk iş günü ne kadar oldu. Dolardaki yükselişin 12 Mayıs'ta ABD enflasyon verilerini açıklanmasının da etkili olduğu düşünülürken bugün yurt içinde piyasaların gözü Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, TCMB'nin ve TÜİK'in açıklamalarında olacak. İşte Türkiye'nin ve dünyanın ekonomi gündemi ile dolardaki son gelişmelerin detayları...

Türkiye'de Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 17 günlük tam kapanma dönemi de sona erdi. Dolar, Ramazan Bayramı'ndan sonraki ilk iş gününe de yükselişle başladı. Dolar kuru 8,45 seviyelerinde yer alırken Euro ise 10,25 seviyelerinde işlem görüyor. 

Dünyanın gündeminde İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılar ve Kovid-19'a ilişkin gelişmeler yer alırken Türkiye'nin gündeminde ise bu gün yapılacak olan 3 açıklama var.

*TÜİK, "İstatistiklerle Gençlik, 2020" araştırmasını, mart ayına ilişkin "ücretli çalışan istatistikleri" ile nisan ayına ilişkin "tarım ürünleri üretici fiyat endeksini" açıklayacak. 

*Ayrıca  bu gün TCMB tarafından duyurulacak  mart ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu açıklaması  yapılacak.

*Hazine ve Maliye Bakanlığı ise nisan ayına ilişkin "merkezi yönetim bütçe denge tablosu"nu duyuracak.

dolar-enflasyon.jpg

ABD'DE SON 13 YILIN EN YÜKSEK ENFLASYON RAKAMLARI 

 ABD'de Nisan ayında tüketici fiyatları yıllık olarak yüzde 4,2 artış kaydetti. Böylece tüketici enflasyonu 2008'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Ekonomistlerin beklentisi ABD'de yıllık enflasyonun yüzde 3,6 artması yönündeydi. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın pandemideki teşvik paketi ve küresel emtialardaki yükseliş ivmesi sonrasında ülkede enflasyon beklentilerindeki yukarı yönlü bir seyir izlenmişti. 

Tahvil piyasasında gelecek 5 yıla ilişkin tüketici fiyat enflasyon beklentileri 2006’dan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN