BDDK kampanya başlatmıştı ama... Togg alacaklara ikinci el uyarısı

BDDK kampanya başlatmıştı ama... Togg alacaklara ikinci el uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun başlattığı sıfır faizli Togg'a özel taşıt kredisinde yeni gelişme paylaşıldı. Togg alacaklar için ikinci el uyarısı, uzman isimden geldi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Yerli elektrikli otomobil Togg alacaklara dev kampanya geçtiğimiz süreçte başlamıştı. Sıfır faizli ve yüksek rakamlara ulaşan kredi desteğiyle Togg almak daha kolay hale geldi. Bu durumda uzman isim ikinci el piyasasına dikkat çekti.

TOGG'A ÖZEL TAŞIT KREDİSİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), geçtiğimiz ay yerli elektrikli otomobil markası Togg'a özel olarak taşıt kredisi koşullarını güncelledi. Bu gelişmenin ardından Togg, kamu bankaları aracılığıyla sunulan 800.000 TL'ye kadar sıfır faizli kredi kampanyasını duyurdu. 12 ay vade ile sunulan bu fırsat, Togg T10X modelini satın almak isteyenler için önemli bir avantaj sağlıyor.

36220-aw324423-04-scaled.jpg

REKABET VE KREDİ AVANTAJLARI

Togg'un piyasadaki az sayıda rakibi, BDDK tarafından taşıt kredileri güncellenmediği için, sıfır faizli kredi desteği konusunda maksimum 200 bin TL'ye kadar bir destek verebiliyor. Otomobillerin piyasa değerlerinin 1 milyon TL'nin çok üzerinde olması göz önüne alındığında, Togg'a sağlanan kredi desteğinin büyüklüğü daha da belirginleşiyor. Togg T10X modelinin fiyatları ise şu şekilde:

  • T10X V1 RWD Standart Menzil: 1.432.600 TL
  • T10X V1 RWD Uzun Menzil: 1.673.000 TL
  • T10X V2 RWD Uzun Menzil: 1.823.000 TL

Bu koşullar altında, takasa verecek bir otomobili olan veya elinde yeterli nakdi bulunan tüketiciler, aylık 66.000 TL taksit ile Togg sahibi olma fırsatını yakalıyor.

2-el-oto-piyasasinda-alicilar-istedikleri-fiyata-a-1639216819282.jpg

İKİNCİ EL PİYASASI VE UYARI

Gazeteci Emre Özpeynirci, sıfır faizli kredi kampanyasını değerlendirirken, elektrikli otomobillerin ikinci el piyasasındaki değerini de göz önünde bulundurmanın önemine dikkat çekiyor. Özpeynirci, "Eğer sırf bu sıfır faiz kampanyasından faydalanıp, sonra hemen satmayı düşünüyorsanız, elektrikli otomobillerin ikinci el piyasasındaki değer kaybını iyi hesap edin" uyarısında bulunuyor. Bu, potansiyel Togg alıcılarının, uzun vadeli yatırım değerlendirmelerinde dikkate alması gereken önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN