Beklenen haber geldi! 1.150 TL'ye kadar destek ödeneği sağlanacak: PTT üzerinden paranızı alabilirsiniz

Beklenen haber geldi! 1.150 TL'ye kadar destek ödeneği sağlanacak: PTT üzerinden paranızı alabilirsiniz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşlara müjdeyi duyurdu. Destek ödemeleri başladı! Artan doğalgaz fiyatları sonrası Bakan Dönmez, doğalgaz desteğinde ikinci ödemelerin başlama tarihini duyurdu. Aynı zamanda ne kadar ödeme yapılacağını da söyledi. İşte doğalgaz destek ödemelerinin miktarı ve tarihi...

Artan doğalgaz fiyatlarının ardından beklenen haber geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez müjdeyi verdi. Bakan Dönmez, doğalgaz desteğinde ikinci ödemelerin ne zaman yapılacağını ve ne kadar olacağını açıkladı! Tek yapmanız gereken PTT'ye gidip sorgulamak. İşte haberin ayrıntıları...

DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI! PTT'YE GİDEREK BAKTIRIN

Milyonlarca vatandaşın beklediği destek ödemeleri yatırılmaya başlandı! Müjdeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi. Bakan Dönmez, doğal gaz tüketim desteği’ için başvuruların başladığı belirtilerek doğalgaz desteğinde ilk ödeme mart ve nisanda ikinci ödeme ise ekim-kasımda yapılacağı ifade edildi.

k4343.jpg

ÖDENECEK TUTAR BELLİ OLDU

Yapılacak doğalgaz destek ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

“Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 ila bin 150 TL arasında verilecek olan doğal gaz tüketim desteği için başvurular alınmakta olup, bu alanda 4 milyon haneye destek sağlanması hedefleniyor.”

k6565.jpg

BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te birinden az olması ve kişilerin üzerine kayıtlı mülk bulunup bulunmadığı önem teşkil ediyor. Kişilere ödenecek olan tutar ise ısı haritasına göre belirleniyor.

BAŞVURU DETAYLARININ AYRINTILARI

Başvuru şekilleri ve koşullarıyla ilgili bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şunları söyledi:

“Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek.

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği’nde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak 2 dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL – 1150 TL arasında değişecek.

Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.

Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak. ‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ne ‘https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden başvuru yapılabilecek.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN