Berzeg'i arama çalışmalarında her detaya bakılıyor! Tina'nın tahlil sonucu çıktı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Korhan Berzeg'in beraberindeki köpeği Tina 74 gün sonra eve döndü. Berzeg'i arama çalışmaları aylardır sürerken eve dönen köpeği Tina'ya yapılan tahlilin sonucu çıktı. Ekipler Berzeg'e ulaşmak için herhangi bir iz ararken Tina'dan çıkan sonuçta umut verici olmadı.

ABD'deki Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak çalıştıktan sonra emekli olup, İstanbul Büyükada'daki evinde yaşamaya başlayan Korhan Berzeg (83), mayıs ayında İngiliz uyruklu eşi Angela Berzeg ile memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evine geldi.

17 Haziran'da telefonunun yanı sıra kimlik ve banka kartlarını bırakıp, Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıkan Korhan Berzeg, bir daha geri dönmedi. Köpeği 74 gün sonra eve geri döndü.

TİNA'NIN KAYIP OLDUĞU SÜRE İÇİNDE...

Tina'dan, kayıp olduğu süre içinde kapalı alanda mı tutulduğu ya da ormanda mı yaşadığının tespiti için alınan dışkı ve kan örneklerinde yapılan incelemede, delil elde edilecek hiçbir veri elde edilemediği belirtildi.

yeni-proje-1.jpg

BERZEG'İN EVİ DE ARANDI

Arama çalışmaları devam ederken Gönen Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, Korhan Berzeg'in Gönen ve İstanbul'daki evlerinde bilgisayarları incelenirken, 20 kişinin de şüpheli olarak ifadesi alındı. Olay günü ve öncesinde Armutlu Mahallesi'nden geçen araçların plakalarını belirleyen jandarma ekipleri, 40 araç sürücüsünü sorguladı ancak hiçbir ize ulaşamadı.

TİNA İÇİN TAHLİL YAPILDI

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın, Tina'nın dışkısında herhangi bir partikül kemik ya da o bölgeye ait bir polen çıkmamış olmasının, hayvanın kapalı bir yerde tutulmuş olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Prof. Dr. Yalçın, "Eğer ormanlık alanda kalmış olsaydı, hayatta kalmak için mecburen kuş ya da başka bir hayvanla beslenmek zorunda kalacaktı. Dolayısıyla dışkıda, kemik parçaları ve ot parçaları gibi pek çok şeyle karşılaşmak zorunda kalırdık. Ya da o bölgede endemik olan bazı bitkilerin polenleriyle karşılaşabilirdik. Ancak tamamen normal çıkmış. Dolayısıyla kapalı bir alanda tutulma ihtimali üzerinde duruluyor" dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN