Bildiğiniz tüm elektrikli SUV’ları unutun: Kutuplar arası sürüş yaparak adını tarihe yazdıran ilk elektrikli SUV

Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla başlatılan bir macera 15 Aralık’ta başarıyla tamamlandı. Bu araç başarısıyla adını tarihe yazdı! Kutuplar arası sorunsuz sürüş yapıldı! Bildiğiniz tüm elektrikli SUV’ları unutun...

İskoç çift Chris ve Julie Ramsey, modifiye ettikleri Nissan Ariya e-4ORCE elektrikli araçlarıyla kutuplar arası sürüşlerini gerçekleştirerek bir ilki gerçekleştirdi. Dokuz ay önce başladıkları Manyetik Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na kadar ulaşan 27 bin 358 kilometrelik yolculuklarını 15 Aralık’ta tamamladılar.

ELEKTRİKLİ ARAÇLA KUTUPTAN KUTBA

İlk kez gerçekleşen bu kutuplar arası elektrikli araç yolculuğu, İzlandalı Arctic Trucks tarafından modifiye edilen Nissan Ariya e-4ORCE ile gerçekleştirildi. “Pole To Pole EV” (Elektrikli araçla kutuptan kutba) ismini verdikleri maceralarından bahseden Chris “Julie ve ben son 10 yılda birçok elektrikli araç macerası yaşadık ama Kutuptan kutba kesinlikle bizim en büyük ve en heyecan verici mücadelemiz. Bu keşif gezisini gerçeğe dönüştürmek için farklı düşünmemiz, yenilikçi olmamız ve benzer düşüncelere sahip ortaklarla iş birliği yapmamız gerekiyordu. Ariya keşif gezimiz sürüşü eğlenceli ve bu başlangıç noktasına ulaşmak için 5.000 km'lik yolculukta iyi bir performans sergiledi. Bu bize önümüzdeki aylarda karşılaşacağımız her sürüş senaryosunun üstesinden gelebileceğimiz güvenini veriyor.” şeklinde konuştu.

ARAÇ ÖZENLE MODİFİYE EDİLDİ

Araç, karlı ve buzlu koşullarda ilerlemesi için tasarlanmış 39 inç lastiklerle donatıldı. Modifikasyonlar, orijinal menzilini 437 kilometreden 240 ila 300 kilometreye düşürdü. Ramsey çifti, Arktik ve Antarktika bölgelerinde aracın bataryasını ısıtmak için pratik çözümler geliştirdi, ancak bu ek yük nedeniyle menzil düşüşü yaşandı.

Araç, rüzgar türbini, güneş hibrit şarj çözümü ve benzinli jeneratör gibi yöntemlerle şarj edildi. Bu proje, elektrikli araçların kutup bölgelerinde dizel veya benzin destekli güçlü araçların yerine geçebileceğini kanıtlamayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN