Binance’in kurucusu 'daha fazla şirket başarısız olacak' diyerek uyardı: Kademeli kripto krizi kapıda

Binance’in kurucusu 'daha fazla şirket başarısız olacak' diyerek uyardı: Kademeli kripto krizi kapıda

Dünyanın en büyük kripto Borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, FTX'in iflasını duyurmasının ardından kripto borsası hakkında uyarılarda bulundu. Kripto krizinin kademeli olarak geleceğini belirten Zhao, gelecek haftalarda daha fazla şirketin başarısız olabileceğine dikkati çekti.

Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, FTX’teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini belirterek, “kademeli” kripto krizi konusunda uyarıda bulundu.

Bloomberght’in Financial Times gazetesinden aktardığı habere göre, FTX’teki sıkıntıların ardından gelecek haftalarda daha fazla şirketin başarısız olabileceğine dikkati çeken Zhao, rakip kripto borsası FTX’teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini kaydetti.

FTX EKOSİSTEMİNE YAKIN OLANLAR OLUMSUZ ETKİLENECEK

Zhao, FTX’in düşüşüyle kademeli etkilerin görüleceğini belirterek, özellikle FTX ekosistemine yakın olanların olumsuz etkileneceğini ifade etti.

Changpeng Zhao’nun değerlendirmeleri, Binance’in rakip kripto para borsası FTX’i satın almaktan vazgeçmesinin ardından geldi.

Zhao, 8 Kasım’da FTX’in Binance’ten yardım istediğini belirterek, FTX’i satın almayı planladıklarını açıklamıştı.

FTX'İ SATIN ALMAKTAN VAZGEÇMİŞTİ

Binance’in FTX’i satın almasına yönelik taraflar niyet mektubu imzalarken, Binance görüşmelere başlanmasından kısa bir süre sonra FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

FTX’in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, nakit kaynağı bulunamaması halinde şirketin iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalabileceği konusunda FTX yatırımcılarını uyarmıştı. Bankman-Fried, kripto para borsasının 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya olduğunu bildirmişti.

FTX’ten dün yapılan açıklamada ise şirketin ABD’de iflas süreci başlattığı, şirketin Üst Yöneticisi Bankman-Fried’in da istifa ettiği duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN